Samengang Topicus en Total Specific Solutions definitief

05 januari 2021 • Deventer • 2 minuten lezen

Softwarehuizen Total Specific Solutions (TSS) en Topicus hebben op 5 januari 2021 het samengaan van de beide ondernemingen onder de naam “Topicus.com” voltooid. Het uiteindelijke doel is een Europese vertical market software (VMS) speler uit te bouwen die voornemens is om begin februari als zelfstandige eenheid naar de aandelenbeurs TSX Venture Exchange te gaan.

Beide ondernemingen hebben een aantoonbaar track record op het gebied van vertical market software. Elke onderneming met haar eigen signatuur. De ondernemingen zien voor de lange termijn grote toegevoegde waarde in elkaars visie, kennis en vaardigheden.

Daan Dijkhuizen, Chief Executive Officer van Topicus.com:

“We zijn verheugd dat de beoogde combinatie van Topicus en TSS tot Topicus.com nu een feit is. Een veelbelovende combinatie is geboren. Zoals aangekondigd in mei 2020 zien wij TSS als de aangewezen partner om onze verdere groeiambities in Europa waar te maken. De combinatie biedt een schat aan kansen voor onze collega's, klanten en zakenpartners.

Zowel Topicus als TSS hebben een sterke ondernemerscultuur en bewezen vakmanschap gecombineerd met een grote focus. De wederzijdse voordelen liggen in de combinatie van een gezonde bedrijfsvoering, een effectieve en klantgerichte dienstverlening en innovatiekracht.

Ik kijk er naar uit om onze krachten te bundelen met de CEO's van de Operating Groups van TSS, Han Knooren en Ramon Zanders, en de 4.500 professionals binnen de operationele groepen van TSS en Topicus."

Robin van Poelje, Chairman van Topicus.com:

“De oprichting en spin-out van Topicus.com stelt ons in staat om volledig op eigen benen te staan en ons te concentreren op onze ambitie om een toonaangevend Europees softwarebedrijf voor verticale markten op te bouwen terwijl we nog steeds deel uitmaken van het wereldwijde ecosysteem van Constellation Software.

Topicus.com zal op een sterk gedecentraliseerde basis opereren, door te zorgen voor autonomie, ondernemerschap en identiteit voor al onze bedrijfseenheden, terwijl we ons concurrentievoordeel behouden door best practices op wereldwijde schaal uit te wisselen en een geweldige leeromgeving te creëren voor onze medewerkers die ons ondersteunen bij het leveren van waarde voor onze klanten."

Over Topicus.com

Topicus.com is een toonaangevende Pan-Europese leverancier van verticale marktsoftware en verticale marktplatformen voor klanten in de publieke en private sector. Topicus.com opereert en investeert in landen en markten in heel Europa met groeipotentieel op lange termijn, en verwerft, bouwt en beheert toonaangevende softwarebedrijven die gespecialiseerde, missie kritische en impactvolle softwareoplossingen bieden die beantwoorden aan de specifieke behoeften van klanten.

Over TSS

Total Specific Solutions is een Europees softwarebedrijf voor verticale markten, bestaande uit onafhankelijke gespecialiseerde business units die producten en diensten leveren aan hun specifieke markt. Deze marktexpertise is in de meeste gevallen gebaseerd op tientallen jaren ervaring. TSS is voornamelijk actief in de volgende sectoren: lokale en centrale overheid, zorg, retail, financiële dienstverlening en accountancy, juridische dienstverlening, vastgoed, automotive en beroepsverenigingen. TSS is actief in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië, IJsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Aanvullende informatie is te vinden op de website: www.totalspecificsolutions.com.

Over Topicus

Topicus loopt al sinds 2001 voorop in het bedenken en bouwen van slimme software. De focus ligt op het ontwikkelen van innovatieve softwareplatformen. Topicus verbindt organisaties, professionals en eindgebruikers binnen en tussen verticale markten. Topicus is actief in de volgende sectoren: onderwijs, gezondheidszorg, financiën en sociale dienstverlening. Met meer dan 1.000 medewerkers werkt Topicus dagelijks aan het maken van impact via haar IT. Meer informatie is te vinden op de website: www.topicus.nl.

Over Constellation Software Inc.

Constellation verwerft, beheert en bouwt softwarebedrijven voor verticale markten die bedrijfskritische softwareoplossingen bieden. Meer informatie is te vinden op de website: https://www.csisoftware.com/

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met

Contact persoon
Liesbeth Platvoet

Marketing- en Communicatie Manager