Voorgenomen samengang Topicus en Total Specific Solutions (TSS)

20 mei 2020 • Deventer en Nieuwegein • 2 minuten lezen

Softwarehuizen Topicus en Total Specific Solutions (TSS) hebben op 20 mei 2020 overeenstemming bereikt over het samengaan van de beide ondernemingen. Het uiteindelijke doel is een Europese vertical market software (VMS) speler uit te bouwen die op termijn als zelfstandige eenheid naar de aandelenbeurs zal worden gebracht.

Beide ondernemingen hebben een aantoonbaar track record op het gebied van vertical market software. Elke onderneming met haar eigen signatuur. De ondernemingen zien voor de lange termijn grote toegevoegde waarde in elkaars visie, kennis en vaardigheden.

Daan Dijkhuizen en Robin van Poelje zullen als Co-CEO’s van de overkoepelende holding, genaamd 'Topicus.com', het bedrijf gaan leiden. Daan Dijkhuizen zal in de toekomst alleen verder gaan als CEO en Robin van Poelje als voorzitter van de raad van commissarissen.

De transactie is voorwaardelijk aan het verkrijgen van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt en het adviestraject met de betrokken ondernemingsraad van Topicus.

Daan Dijkhuizen, CEO Topicus

“We zien in TSS de aangewezen partner om onze verdergaande groeiambities in Europa waar te maken. In de beoogde toekomstige samenwerking ligt een schat aan mogelijkheden voor onze collega’s, klanten en proposities.

Zowel Topicus als TSS kennen beiden een sterke cultuur van ondernemerschap en bewezen vakmanschap, gecombineerd met een grote doelgerichtheid. De wederzijdse aanvulling is gelegen in de bundeling van gezonde bedrijfsvoering, effectieve en klantgerichte dienstverlening in combinatie met innovatiekracht.”

Robin van Poelje, CEO Total Specific Solutions

”Wij hebben de ontwikkelingen van Topicus vanaf de oprichting in 2001 gevolgd. Als innovatief bedrijf hebben ze een buitengewoon knappe positie opgebouwd en spelen ze perfect in op de behoefte van specifieke markten. De producten en markten zijn aanvullend op TSS.

Topicus en de twee operationele bedrijven van TSS zullen als zelfstandige bedrijven blijven opereren binnen een decentraal bedrijfsmodel. De meerwaarde dient te ontstaan uit kennisdeling en het uitwisselen van best practices. Op deze manier blijven ook de unieke culturen van beide bedrijven bestaan. De leiding van TSS zal in handen blijven van Group CEO's Han Knooren en Ramon Zanders. Naast het co-CEO schap van de holding, blijft Daan Dijkhuizen leiding geven aan Topicus. Bij een toekomstige beursgang zal CSI, het Canadese moederbedrijf van TSS, nadrukkelijk als grootaandeelhouder aanblijven.

Ik zie in deze samengang een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf, vergelijkbaar met onze aansluiting van TSS bij CSI eind 2013.”

Over TSS

Total Specific Solutions is een Europese onderneming voor vertical market software, bestaande uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. Deze marktexpertise stoelt in de meeste gevallen op decennia aan ervaring. De sectoren waarin TSS met name actief is zijn de lokale en centrale overheid, de zorg, retail, financiële dienstverlening en accountancy, juridische dienstverlening, de vastgoedmarkt, automotive en professionele verenigingen. TSS is actief in België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie is te vinden op de website: www.totalspecificsolutions.com

Over Topicus

Topicus is sinds 2001 koploper in het bedenken en bouwen van slimme software. De focus ligt op het ontwikkelen van innovatieve softwareplatformen. Hiermee verbindt Topicus organisaties, professionals en end users binnen en over vertical markets. Sectoren waarin Topicus actief is, zijn: het onderwijs, de zorg, gemeenten en de financiële dienstverlening. Met ruim 1.000 medewerkers werkt Topicus dagelijks aan impact met IT.