Eerste- en tweedelijnszorg

Wij willen dat iedereen kan rekenen op de juiste zorg. Met persoonlijke aandacht en zorgverleners die de ruimte en middelen hebben om te doen waar ze goed in zijn. Daarom leggen wij met onze technologie de verbinding tussen zorgverleners in de eerste- en tweedelijnszorg. Voor optimale samenwerking rondom en mét de patiënt.

Samenwerking

Wij geloven dat samenwerking de sleutel is tot effectieve zorg. Vooral wanneer de middelen beperkt zijn. Door samen te werken kunnen we de krachten van preventie, screening, care en cure combineren en beter aansluiten op de behoefte van de patiënt. Daarom willen wij met onze technologie samenwerking mogelijk maken. Door systemen te koppelen, inzicht te bieden en de patiënt actief te betrekken bij zijn of haar gezondheid.

"We brengen balans in de gezondheidszorg door zorgverleners te verbinden met elkaar en de patiënt."

Rosa Scherjon
Business Line Manager eerste- en tweedelijnszorg

Verbindende technologie geeft ons de kans om de eerste- en tweedelijnszorg als één geheel te laten functioneren. Een geheel waarin zorgverleners zich kunnen focussen op het verlenen van zorg en altijd inzicht hebben in de juiste informatie. Waar patiënten actief kunnen bijdragen aan hun eigen zorg en gezondheid. En waar financiers goede, betaalbare en toegankelijke zorg kunnen faciliteren. Met gezondere mensen, hogere kwaliteit van zorg, gezondere hulpverleners en lagere zorgkosten als doel.

We automatiseren processen en koppelen systemen op basis van regionale zorg afspraken. Dat maakt verwijzen, consulteren en informatie delen een stuk makkelijker. Zo willen we huisartsen de middelen geven om een leidende rol te nemen in de zorg voor hun patiënt. In verbinding met de tweedelijn ontstaat vervolgens een sterk zorgnetwerk dat persoonlijke zorg dichtbij de patiënt biedt, met grip op de zorgkosten.

  • Voordelen

  • Minder rompslomp, meer tijd voor zorg
  • Makkelijker samenwerken met zorgpartners
  • Patiënt kan actief bijdragen
  • Optimale inzet van beschikbare middelen
Meer informatie?

Lees hier meer over wat wij betekenen voor de eerste- en tweedelijnszorg of neem contact op met Cindy Verver

Contact persoon
Cindy Verver

Commercieel Manager Eerste- en tweedelijnszorg

Onze oplossingen

Bekijk hieronder wie wij met VIPLive ondersteunen en verbinden

Huisartsen

Zorggroepen

Huisartsenposten

RAV en Meldkamers

Laboratoria

GGZ

Ziekenhuizen

composition1

Huisartsen

Wij ondersteunen huisartsen bij hun declaraties, administratie en voorraadbeheer door werk uit handen te nemen en door inzicht te bieden. Benieuwd hoe we dat doen?

composition1

Zorggroepen

Wij ondersteunen zorggroepen en aangesloten zorgverleners bij hun programmatische zorg en regionale samenwerking. Daarbij gaan wij uit van het HIS als belangrijkste bron voor zorgregistratie en zorgen we ervoor dat patiënten eenvoudig bij hun eigen zorg kunnen worden betrokken. Benieuwd hoe we dat doen?

composition1

Huisartsenposten

Wij bieden huisartsenposten een gebruiksvriendelijke applicatie gebaseerd op moderne open technologie. Hiermee kunnen zorgprofessionals efficiënter triëren, plannen, registreren en overdragen. We maken het gemakkelijk om te sturen op data en ondersteunen logistieke- en financiële processen. Benieuwd hoe we dat doen?

composition1

RAV en Meldkamers

Wij helpen regionale ambulancevoorzieningen en meldkamers ambulancezorg hun capaciteit en middelen efficiënter in te zetten. Onze software ondersteunt zorgprofessionals met triëren, het combineren en delen van informatie en met efficiënte zorgregistratie. Benieuwd hoe we dat doen?

composition1

Laboratoria

Wij ondersteunen het gehele diagnostische proces digitaal; van aanvraag tot financiële afhandeling. Ook kunnen zorgprofessionals via ons platform digitaal afspraken inplannen op onderzoekslocaties – inclusief die van ketenpartners. De modules sluiten naadloos op elkaar aan en kunnen ook zelfstandig worden ingezet. Benieuwd hoe we dat doen?

composition1

GGZ

Wij ondersteunen GGZ instellingen door administratieve processen te automatiseren en door eerste- en tweedelijns GGZ te verbinden. Daarnaast bieden we gebruiksvriendelijke monitoringoplossingen die de kwaliteit van zorg bevorderen. Benieuwd hoe we dat doen?

composition1

Ziekenhuizen

Wij helpen professionals van ziekenhuizen en klinieken om patiëntgerichter te werken. Via VIPLive werken ziekenhuizen gemakkelijk samen met andere zorgverleners. Ook biedt VIPLive ziekenhuizen en klinieken inzicht in de zorgbeleving van patiënten. Dit vergroot de kwaliteit en efficiëntie van zorg. Benieuwd hoe we dat doen?