Zorg

Iedere dag werken we met passie aan oplossingen die bijdragen aan optimale zorg voor iedereen. Door met slimme platformen veilig en snel informatie uit te wisselen tussen burgers, zorgverleners en instanties. Zo betrekken we de patiënt bij de zorg, verbinden we zorgverleners met elkaar en creëren we transparantie in de financiering van de zorg.

image

Topicus & Zorg

Optimale zorg, dat is ons streven. Dat betekent goede, toegankelijke maar ook betaalbare zorg. Voor patiënten. Maar ook voor zorgverleners en mantelzorgers. Het delen van informatie is hiervoor cruciaal. Onze technische oplossingen zorgen voor een veilige en snelle uitwisselingen van gegevens, creëren inzicht en verbeteren de samenwerking. Hiermee leveren wij een bijdrage aan optimale zorg.

"Topicus verbindt de zorg"

Wouter de Jong
Directeur sector zorg

Impact facts

We laten graag zien hoe we impact maken. Met cijfers. Cijfers waar we trots op zijn.

Huisarts

RAV/Meldkamer

Jeugdgezondheidzorg

composition1

1273 praktijken declareren zelfstandig via VIPLive

Door onze financiële rapportages en dashboards hebben 1273 huisartsenpraktijken volledig inzicht in hun declaratieproces. Dit betekent minder kosten voor boekhouding, waardoor beschikbaar geld besteed kan worden aan betere zorg.

composition1

Meer dan 0,5 miljoen ambulance ritten

Meer dan de helft (een half miljoen) van de ambulanceritten vorig jaar is door onze software verwerkt. Door de juiste informatie op het juiste moment staan zorgverleners in de ambulance en het ziekenhuis niet meer voor onaangename verrassingen.

composition1

72401 hielprik opdrachten voor pasgeboren kinderen

Jaarlijks ondersteunen we de Jeugdgezondheidszorg, GGD en de gemeente met 72401 hielprik opdrachten voor pasgeboren kinderen. Hierdoor worden ongeneselijke ziektes in een vroeg stadium ontdekt waardoor ernstige schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind voorkomen of beperkt worden.