De Hypotheekwacht: de wegenwacht op hypotheekgebied

30 maart 2020 • Gouda • 2 minuten lezen

Sinds kort bieden Vereniging Eigen Huis (VEV) en Topicus De Hypotheekwacht aan. De Hypotheekwacht is een dienst die huiseigenaren erop wijst als zij financieel voordeel kunnen behalen door hun hypotheek over te sluiten of extra af te lossen. 

Deze online dienst wijst huiseigenaren erop als zij financieel voordeel kunnen behalen door hun hypotheek over te sluiten of extra af te lossen. De Hypotheekwacht geeft ook inzicht in de risico’s in het geval van ontslag, arbeidsongeschiktheid, het overlijden van de partner of pensionering. „Door gegevens te combineren kunnen we een veel nauwkeuriger inschatting geven van de gevolgen van veranderingen en eerder risico’s voorspellen en voorkomen”, legt Clint van Haalen van Topicus uit.

Leden van Vereniging Eigen Huis kunnen al gebruikmaken van De Hypotheekwacht. Dankzij deze dienst zijn huiseigenaren beter voorbereid als zij in gesprek gaan met een financieel adviseur, stelt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. „Ons doel is om deze dienst zo laagdrempelig mogelijk te maken.”

"Door gegevens te combineren kunnen we een veel nauwkeuriger inschatting geven van de gevolgen van veranderingen en eerder risico’s voorspellen en voorkomen”.

Clint van Haalen

Van Haalen verwacht dat banken en verzekeraars straks een soortgelijke service gaan aanbieden aan hun klanten. Het voordeel hiervan is dat huiseigenaren dan veel vaker op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen die belangrijk zijn voor hun hypotheek. „Dat is beter dan één keer in de tien of twintig jaar als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt.”

Bron: De Financiële Telegraaf
Door: Bernard Vogelsang
Datum: 28 maart 2020

Meer informatie

Voor meer informatie over Hypotheekwacht kun je naar de website van Vereniging Eigen Huis gaan. Voor vragen kun je contact opnemen met Dennis Hollander

Contact persoon
Dennis Hollander

Businessline manager Connected Finance