Topicus migreert alle spaar- en beleggingsrekeningen van NN Bank succesvol naar nieuw platform

02 december 2021 • Gouda • 2 minuten lezen

Topicus heeft de afgelopen maanden alle spaar- en beleggingsproducten van Nationale-Nederlanden Bank succesvol gemigreerd naar nieuwe bancaire backoffice software waarop deze producten worden geadministreerd en verwerkt. Door de keuze voor het platform wordt de reeds bestaande samenwerking tussen beide partijen aanzienlijk uitgebreid en worden nu alle rekeningen op het Topicus-platform geadministreerd.

Topicus was vorig jaar al betrokken bij het in-migreren van de vermogensopbouw rekeningen van de voormalige Delta Lloyd Bank naar Nationale-Nederlanden Bank. Deze complexe migratieoperatie is tot tevredenheid van beide partijen uitgevoerd binnen de beschikbare tijd en middelen. Nu ook alle spaar- en beleggingsrekeningen op één en hetzelfde platform van Topicus worden geadministreerd, heeft Nationale-Nederlanden Bank een volgende efficiencyslag weten te bereiken en een verbeterde integratie met andere systemen.

Clint van Haalen, directeur van Topicus: “We zijn blij met de keuze van Nationale-Nederlanden Bank voor Topicus. Natuurlijk omdat het allereerst een bevestiging is van de mogelijkheden van ons platform, maar vooral omdat het een bekroning is van een jarenlange bijzondere samenwerking. ’Leveren’ staat altijd voorop. Bovendien dagen we elkaar constant uit steeds weer een tandje bij te zetten, functioneel en technisch. Geweldig dat we dit nu voor alle rekeningen van Nationale-Nederlanden Bank kunnen doen.”

"We hebben een aantal cruciale projecten gerealiseerd waarbij de kennis van Topicus op het gebied van vermogens- en pensioenopbouw en (fiscale) aanvullende mogelijkheden van pas kwam."

Kokke van der Werf
Nationale-Nederlanden Bank

Kokke van der Werf van NN Bank: “Onze keuze voor Topicus is ingegeven door de goede ervaringen en betrouwbaarheid die de software van Topicus heeft. We hebben een aantal cruciale projecten gerealiseerd waarbij de kennis van Topicus op het gebied van vermogens- en pensioenopbouw en (fiscale) aanvullende mogelijkheden van pas kwam. En het maakt tevens mogelijk stappen te zetten in verdere digitalisering van onze dienstverlening aan klanten.”

Over Nationale-Nederlanden Bank

Nationale-Nederlanden Bank N.V. (NN Bank) biedt ongeveer één miljoen voornamelijk Nederlandse klanten financiële diensten op het gebied van sparen, banksparen, beleggen, hypotheken en kredietverlening. NN Bank is een dochtervennootschap van NN Group N.V., een internationale financiële dienstverlener, actief in 19 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Topicus

Topicus bedenkt en bouwt slimme softwareplatformen voor de financiële dienstverlening, het onderwijs, de zorg en het sociaal domein. Met de platformen verbindt zij professionals en eindgebruikers. Voor de financiële markt biedt Topicus platformen voor financiële instellingen, financieel adviseurs en serviceorganisaties op het gebied van hypotheken, zakelijk financieren, beleggen, sparen en pensioen. Topicus is onderdeel van Topicus.com, een Europese leverancier van vertical market software en platformen voor markten in de openbare en de particuliere sector.

Met het Topicus Pensioen & Wealth platform kunnen beleggings-, spaar- en pensioenproducten geautomatiseerd worden verwerkt en geadministreerd. Deze software wordt on-premise en als SaaS dienst aangeboden aan een tiental grote banken, bankverzekeraars en pensioenuitvoerders. Topicus Pension & Wealth is marktleider in Nederland op het gebied van vermogensopbouw software.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: