ABN AMRO stapt over op pensioenplatform van Topicus

18 mei 2021 • Gouda • 3 minuten lezen

ABN AMRO heeft gekozen voor het softwareplatform van Topicus om hierop de persoonlijke pensioenaanvullingsproducten te administreren. Groot voordeel is dat particuliere klanten van de bank via de app en website later dit jaar gemakkelijker toegang krijgen tot pensioenaanvullingsproducten, zoals banksparen en pensioensparen. Door de technologisch hoogstaande Topicus-software wordt het voor klanten van ABN AMRO mogelijk om met een paar klikken eenvoudig nieuwe fiscale producten af te nemen en online mutaties door te geven.

Met dit scala aan klantvriendelijke functionaliteiten, dat dankzij Topicus nu binnen handbereik komt, kan zowel bij de inleg gedurende de looptijd als bij de uitkering naar de toekomst beter rekening worden gehouden met de fiscale component van deze producten. Ook is er beter in te spelen op de verdere persoonlijke (pensioen)omstandigheden, zoals persoonlijke afspraken over verloning. Verder worden uitbetalingen meer maatwerk, toegesneden op de individuele klant.

ABN AMRO vervangt met deze stap zijn eigen applicaties die tegen hun grenzen aan liepen, ook omdat de fiscale wetten in de loop van de tijd steeds weer opnieuw zijn gewijzigd. ABN AMRO zet in op een groei van deze categorie producten, nu onder het nieuwe pensioencontract een groter besef ontstaat van de eigen verantwoordelijkheid voor (extra) pensioenopbouw. Het is de bedoeling dat alle klanten van ABN AMRO met producten in deze categorie eind dit jaar zijn overgezet op het nieuwe platform.

ABN AMRO heeft Topicus gekozen na een uitvoerige selectieprocedure waaraan 11 partijen hebben meegedaan. Uiteindelijk is Topicus verkozen omdat het bedrijf volgens de bank niet alleen zeer kundig is aan de IT kant, maar ook diepgaande know-how blijkt te hebben over de producten en de details van de business.

Clint van Haalen van Topicus: “Wij vinden het een voorrecht om een partij als ABN AMRO te helpen in dit traject en zijn blij dat de kwaliteit van de software én de mensen van Topicus opnieuw erkend worden. Topicus en ABN AMRO werkten al samen op andere terreinen, maar tot voor kort nog niet met de afdeling die verantwoordelijk is voor pensioen, spaar-, verzekeringsproducten.”

“Topicus vindt het belangrijk altijd actief mee te denken met de wensen van onze klanten en durven het ook te melden als wij vanuit onze ervaring weten dat een gewenste richting niet de meest optimale is. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten dat je met Topicus niet alleen softwarebouwers in huis haalt, maar tegelijkertijd ook ervaren consultants waarmee je kan sparren en zo kan profiteren van jarenlange ervaring om bedrijfsprocessen te optimaliseren.”

Meer informatie
Contact persoon
Clint van Haalen

Directeur divisie Finance