Maakt fintech zakelijk financieren ingewikkelder?

01 februari 2020 • Deventer • 1 minuut lezen

Een financieringsproces wordt vaak als bewerkelijk ervaren. Welke rol speelt fintech hierbij?

"Om processen als kredietbeoordeling daadwerkelijk te bespoedigen helpt het als ondernemers niet bij elke potentiële financier een bewerkelijk traject van informatie verstrekken moeten doorlopen." Dit zou maar zo een promotietekst van Fyndoo Advise kunnen zijn, ware het niet dat dit letterlijk uit het onderzoek 'Beleidsaanpak MKB-financieringmarkt' komt. Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Voor ondernemers kan het financieringslandschap overweldigend zijn. De opkomst van fintech-financiers wordt in het onderzoek aangehaald als niet alleen maar een positieve ontwikkeling. Zo wordt een financieringsproces vaak als bewerkelijk ervaren. Iedere geldverstrekker kent zijn eigen informatiebehoeftes, en het is niet altijd overzichtelijk wat je allemaal bij wie moet aanleveren. Ook maken de nieuwe manieren van kredietbeoordeling het vaak ingewikkeld om te begrijpen hoe een geldverstrekker de afweging maakt of een aanvraag wordt gehonoreerd.

De rol voor de financieringsspecialist

Daar is een rol weggelegd voor de financieringsspecialist: begrijpelijk uitleggen wat zo'n alternatieve financiering betekent voor je klant. Dat begint met inzichtelijk maken hoe de financiële positie van een onderneming ingeschat wordt, met bijvoorbeeld een rating. Maar ook uitleggen hoe zo'n nieuwe financiering de financiële situatie van de onderneming beïnvloedt. Dit kan met behulp van duidelijke prognoses.

Bij Fyndoo Advise zijn we van mening dat een groeiend financieringsaanbod, fintech en wisselende aanvraagprocedures geen bedreiging vormen, maar financieren juist makkelijker en toegankelijker maken. We geven jou als financieel specialist de middelen om je klant goed te helpen in dit veranderende financieringslandschap. Een voorbeeld hiervan is de Fyndoo Marketplace. Hierin zie je in één overzicht welke stappen je moet doorlopen en welke documenten benodigd zijn voor het succesvol laten slagen van jouw aanvraag.

Meer informatie?

Kijk op de website van Fyndoo voor meer informatie over het platform of neem contact op met Jamie Burink

Contact persoon
Jamie Burink

Businessline manager Business Lending