Spreekuur maakt als eerste online consult beschikbaar voor kinderen

05 november 2020 • Deventer • 2 minuten lezen

"De behoefte aan snel contact met de huisarts voor niet spoedeisende klachten voor kinderen en jongeren is groot en de wachttijden bij de huisarts zijn zeker in deze tijden van corona lang. Met deze nieuwe dienstverlening creëren we mogelijkheden voor kinderen alleen en ouders met jonge kinderen om snel een volledig online consult af te nemen bij een huisarts”, zegt Dianne Jaspers, medisch directeur van Huisartsen Eemland dat al sinds maart met Spreekuur werkt.

Kinderen

Kinderen vanaf zes maanden kunnen via het Spreekuur-platform online bij huisartsen terecht voor klachten als koorts, huidklachten, vallen/stoten/kneuzingen, wonden en brandwonden. In de avonden en in de weekenden alleen als het spoed betreft. In een later stadium worden daar onder andere oorpijn, keelpijn, hoesten, oogklachten en insectenbeten aan toegevoegd. Vanaf zestien jaar kan het kind zelf zorg zoeken, tot die leeftijd maakt de ouder voor haar of zijn kind een Spreekuur account aan.

"Met deze nieuwe dienstverlening creëren we mogelijkheden voor kinderen alleen en ouders met jonge kinderen om snel een volledig online consult af te nemen bij een huisarts."

Dianne Jaspers
Medisch directeur van Huisartsen Eemland

Locatie-onafhankelijke en persoonlijke zorg

Patiënten bereiden met Spreekuur.nl het digitale consult zelf voor door gevalideerde triage en anamnese vragen te doorlopen en door een foto of video toe te voegen. Huisartsen die in de regio verbonden zijn aan de huisartsenpraktijken, krijgen deze informatie vervolgens overzichtelijk aangeboden via een digitaal systeem en kunnen vlot het consult afhandelen via een chat, maar desgewenst ook via videobellen. Als er sprake is van zeer urgente spoed, dan krijgt een patiënt het advies om naar een spoedlijn te bellen. Inmiddels hebben ruim 1.1 miljoen patiënten in Nederland toegang tot de dienst en zijn er 9000 consulten gedaan.

Meer informatie

Kijk op de website van Spreekuur voor meer informatie of neem contact op met Rosa Scherjon

Contact persoon
Rosa Scherjon

Businessline Manager eerste- en tweedelijnszorg