Pilot digitale huisartsenpost succesvol afgerond

23 juni 2020 • Utrecht • 1 minuut lezen

De pilot met de digitale huisartsenpost Spreekuur.nl is succesvol afgerond. Spreekuur.nl werd in maart in de regio Eemland versneld gelanceerd vanwege de coronacrisis en in regio Rijnmond een maand later.

Met Spreekuur.nl kunnen circa 1,3 miljoen inwoners uit de genoemde regio’s het digitale consult zelf voorbereiden. Hiervoor doorlopen ze gevalideerde triage- en anamnesevragen en kunnen ze een foto toevoegen. Dit scheelt werk voor de huisarts en de triagist. Daarnaast blijft het contact voor patiënten persoonlijk, omdat ze advies krijgen van huisartsen uit de regio. 

Lancering

Sinds de lanceringen in de regio Eemland en Rijnmond zijn 4000 patiënten digitaal behandeld via Spreekuur. In de piekperiode van corona was 40 procent van deze consulten gerelateerd aan COVID-19. Daarnaast maakten patiënten vooral gebruik van Spreekuur.nl voor huidklachten, wonden, kneuzingen en oogklachten. De Net Promotor Score (NPS) van Spreekuur.nl kwam in de afgelopen periode uit op 59 procent. Deze NPS meet in welke mate een dienst wordt aanbevolen, in dit geval door patiënten aan andere patiënten. Ook de betrokken verzekeraars, Zilveren Kruis en VGZ, zijn enthousiast over Spreekuur.nl en de oplossing die het biedt voor de tekorten bij triagisten en huisartsen.

Dianne Jaspers, medisch directeur Huisartsen Eemland: “We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten en de positieve reacties van patiënten. Met Spreekuur.nl stellen we de patiënt echt centraal. Het doel is: kortere wachtduur, efficiënte consulten en minder fysieke consulten omdat we patiënten reistijd besparen.” 

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op Spreekuur.nl of neem contact op met Cindy Verver

Contact persoon
Cindy Verver

Commercieel Manager Eerste- en tweedelijnszorg