Ondersteuning HL7 bij grootschalig testen Corona

20 juli 2020 • Deventer • 1 minuut lezen

In maart werd Nederland overvallen door het corona virus. Het kwam onzichtbaar, maar werd steeds zichtbaarder door de gevolgen: ziekenhuisopnames, slachtoffers, tekorten, thuis werken, lock down… Vanaf dat moment heeft Topicus hard gewerkt aan de uitrol van CoronIT.

CoronIT is het digitaal registratiesysteem, ingericht op het platform voor infectieziekten (waarmee ook de TBC screening in Nederland wordt ondersteund). De GGD'en kunnen hierdoor landelijk beter overzicht bewaren en alle beschikbare capaciteit optimaal inzetten. Bovendien kan veel tijd worden bespaard, door de juiste procesondersteuning en eenmalige invoer van gegevens. Goede uitvoering van het testbeleid heeft ook bijgedragen aan de versoepeling van de maatregelen. Daar zijn we, samen met de GGD'en, blij mee!

"Een puik staaltje keten-samenwerking is de implementatie en aansluiting van de (actueel: circa 40) laboratoria die de monsters analyseren."

Christiaan Mast
Businesslinemanager Publieke gezondheid

Christiaan Mast: "Een puik staaltje keten-samenwerking is de implementatie en aansluiting van de (actueel: circa 40) laboratoria die de monsters analyseren. Robert Stegwee heeft hier een belangrijke rol in gespeeld." Hij schreef een interessant artikel over de onderliggende technologie.

Lees het artikel van Robert Stegwee

Meer informatie

Voor meer informatie over de ontwikkeling van CoronIT, kunt u contact opnemen met Christiaan Mast.

Contact persoon
Christiaan Mast

Businesslinemanager Publieke gezondheid