Topicus koopt softwarebedrijf Able van BinckBank

23 oktober 2017 • 1 minuut lezen

“De marktleidende software van Able op het gebied van retail vermogensbeheer past perfect in de Topicus strategie om onze klanten in staat te stellen hun financiële dienstverlening customer empowered te maken. Daarbij voorziet Topicus een verdergaande integratie van vermogensopbouw, kredietverlening en pensioenen.”

Groeiambities versnellen

Able’s cloud-based platform staat in de markt bekend als het meest complete platform op het gebied van retail vermogensbeheer. Topicus ziet Able als een cruciale schakel in haar totale propositie. Met deze propositie verwacht Topicus haar groeiambities in binnenland en buitenland versneld te kunnen waarmaken.

“Wij verwachten dat we met Able en haar talentvolle medewerkers binnen de Topicus groep een innovatieve, succesvolle toekomst tegemoet gaan.”

De eindgebruiker in zijn kracht

Tijdens de overnamegesprekken bleek dat Able over een geavanceerd platform beschikt op het gebied van vermogensbeheer: fonds- en beursbeleggen en sparen. De architectuur hiervan sluit goed aan bij het bestaande financiële platform van Topicus, dat voor financiële producten online directe verbindingen legt tussen vraag en aanbod. “Eenvoud, toegankelijkheid, snelheid én anders denken en doen zijn nieuwe kernbegrippen bij het aanbieden van financiële producten. Daarmee zetten onze klanten de eindgebruiker, van ondernemer tot consument, nog meer in zijn kracht.”

Eigen bank in de broekzak

“Ik ben ervan overtuigd dat gerobotiseerde transactieprocessen over twee jaar gemeengoed zijn, waarbij de consument of ondernemer een eigen bank in de broekzak heeft. Met de overname van Able loopt Topicus hierop vooruit. Wij willen het meest klant-centrische platform aanbieden voor een hoeveelheid aan financiële diensten en producten, ook voor beleggers en spaarders”, licht Dijkhuizen toe.

Meer informatie?

Kijk op de website van Finance of neem contact op met Daan Dijkhuizen