Topicus en Devise Analytics samen verder op gebied van inzicht en voorspellen

14 maart 2022 • Deventer • 3 minuten lezen

Topicus en Devise Analytics gaan samen verder. De strategische samenwerking helpt de acute zorg, in een tijd waarin de druk hierop enorm is toegenomen, slimmer organiseren met data-analyse en simulaties. Dit levert inzicht en voorspellingen op voor acute zorgorganisaties, waar het personeelstekort voorlopig enorm hoog blijft. Met behulp van data-analyse en simulaties helpen we de acute zorg slimmer organiseren zodat er goede, tijdige zorg geleverd kan worden onder een normale werkdruk voor zorgprofessionals. 

De samenwerking is op 2 maart jl. bekrachtigd. Devise wil graag de volgende groeistap maken met het uitbreiden van haar markt en platform in nauwe samenwerking met Topicus. Devise richt zich sinds 2016 op het slim omzetten van data naar betrouwbare en begrijpelijke (stuur)informatie voor spoedzorg-organisaties. Denk aan real-time inzichten, analyses en voorspellende modellen. Het bedrijf is er de afgelopen jaren in geslaagd om tientallen meldkamer-, RAV- en HAP-organisaties dagelijks te ondersteunen met in-house ontwikkelde software en voorspellende modellen. Tom Berger co-founder van Devise: “De samenwerking met Topicus stelt Devise in staat om verder te groeien binnen de sector, onze huidige klanten beter te bedienen en in te kunnen spelen op grootschalige ontwikkelingen binnen de spoedzorg, zoals zorgcoördinatie.”

Topicus zet data steeds breder in

Sinds 2004 is Topicus actief binnen de Nederlandse zorg, waarna het in 2006 haar basis heeft gelegd binnen de spoedketen. Topicus is voornamelijk bekend om haar VIPLive platform dat mede gericht is op de ondersteuning van het acute zorgproces met een Spoed en Ambulance EPD, declaratie- en business intelligence-oplossingen. Door de toenemende formatieproblemen en daarmee behoefte om beschikbare capaciteit zo efficiënt mogelijk in te zetten, zijn aanvullende initiatieven ontplooid. Bijvoorbeeld actieve beslissingsondersteuning op 112-meldkamers, maar ook intelligentie om zorgvraag te voorspellen en logisch te plannen op de huisartsenpost. Voeg daarbij de ontwikkeling van zorgcoördinatie en andere landelijke uitdagingen en Topicus en Devise lijken een perfecte match om de toenemende vraag te beantwoorden, zo licht Jeen Beckers, manager Ambulancezorg bij Topicus toe: “Met deze samenvoeging zijn beide organisaties gezamenlijk in staat om met behulp van beschikbare data dynamisch capaciteitsmanagement naar een volgend niveau te brengen.”

Topicus en Devise blij met samenwerking

''We zijn trots dat middels deze participatie Devise zich bij Topicus voegt. Dit stimuleert beide platformen verder en versnelt het innovatietempo, waardoor meer organisaties en hulpverleners binnen de spoedzorg bereikt worden en profiteren van de verschillende oplossingen”, aldus Hugo Brand, directeur divisie Zorg van Topicus. Devise kent een sterkte positie binnen de Nederlandse acute zorg en staat bekend om haar innovatieve en moderne oplossingen. Het bedrijf met het merk Devise blijft behouden en zal zelfstandig opereren vanuit Utrecht.

Meer informatie

Neem contact op met Elise Bettenhaussen

Contact persoon
Elise Bettenhaussen

Manager Marketing en Communicatie