Topicus groeit met honderden werkplekken

09 november 2018

Topicus, het landelijk opererende ICT-bedrijf met hoofdzetel in Deventer, betrekt een flink deel van de Leeuwenbrug. Het gaat om de Leeuwenbrug fase II, het vier tot zes verdiepingen tellende deel van de kantoorkolos, dat het dichtst bij het station is gelegen.

Topicus verbouwt het pand momenteel en schept daar ruimte voor uiteindelijk zeshonderd werknemers. Daarmee ontstaat in één klap de grootste locatie van ICT in de stad en neemt het aantal werkplekken in Deventer met honderden toe.

Topicus zit al in de voormalige kweekschool aan de Singel, in het kantoorpand op de hoek met de Keizerstraat en verderop aan de Singel in het vroegere kantoor van de Rabobank. Al die panden zijn in bezit van Topicus, dat daarmee blijvend Deventer tot hoofdvestiging heeft uitgekozen.

Kassa

In de Leeuwenbrug komt de divisie Zorg. Topicus vestigt zich ook in het middendeel van de Leeuwenbrug II en de hoge toren, beter bekend als De Kassa. ,,In dat middendeel blijven een aantal bestaande bedrijven zitten’’, meldt Topicus-directeur Henk Jan Knol.

De Leeuwenbrug past perfect in het huisvestingsplaatje dat Topicus in Deventer voor ogen heeft. Dichtbij het station en in de binnenstad, in plaats van op een bedrijventerrein buitenaf. Werknemers van Topicus komen bij voorkeur met het openbaar vervoer en de binnenstad is een sfeervolle werkomgeving. Silicon Valley aan de IJssel, hanteert Topicus al als term.

Mede vanwege de centrale ligging is Deventer voor Topicus hoofdvestigingsplaats. De stad is goed bereikbaar voor werknemers, afgestudeerd in het hoger onderwijs in Enschede, maar ook in de Randstad. Meespeelt dat de directie van Topicus wortels in deze regio heeft. Knol komt uit Holten.

Studenten

Met de Leeuwenbrug heeft Topicus rond het station vanaf januari een kleine 1300 werkplekken, rekent Knol voor. Dat is inclusief ruimte voor studenten en externen.,,Tot begin 2019 huren we nog ruimte aan de Pikeursbaan. Daar vertrekken we als de locatie Leeuwenbrug klaar is.’’ Netto neemt met twee locaties tegenover elkaar weggestreept het aantal plekken in Deventer met honderden toe. Met de komst van Topicus raakt De Leeuwenbrug steeds verder gevuld.

Bron: de Stentor