Topicus bouwt FinTech-powerhouse met overname van cloud core banking provider Five Degrees

17 mei 2023 • Deventer • 4 minuten lezen

Total Specific Solutions (TSS) en Topicus, beide onderdeel van Topicus.com Inc., hebben de overname van cloud core banking provider Five Degrees Holding B.V. succesvol afgerond. Het voormalige Libra/Matrix Lending & Securities-platform van Five Degrees gaat verder als Five Degrees Iceland en wordt onderdeel van TSS, terwijl Topicus verder gaat met het °matrix- en °neo-platform van Five Degrees. De overname stelt Topicus in staat om haar financiële dienstverlening in West-Europa en Noord-Amerika te versterken en te integreren.

Door Five Degrees toe te voegen aan haar suite van oplossingen, kan Topicus complete FinTech-stacks aanbieden die een divers scala aan financiële instellingen ondersteunen. De aangeboden oplossingen zijn rijk aan functionaliteit, zeer configureerbaar, eenvoudig te integreren en snel te implementeren. Hierdoor kunnen financiële dienstverleners betere oplossingen bieden om aan de veranderende eisen van hun klanten te voldoen

Five Degrees en Topicus hebben uitgebreide ervaring in het gebruik van innovatieve technologieën om oplossingen te leveren binnen de complexiteit die kenmerkend is voor de financiële sector. Het gecombineerde aanbod is zeer compleet: van klantinteractie tot core banking en van lenen tot vermogensbeheer.

"We delen dezelfde visie van innovatie en klantfocus. Samen kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn."

Daan Dijkhuizen
CEO Topicus

"De overname van Five Degrees past perfect in onze strategie voor financiële diensten om de beste banking-grade FinTech-oplossing aan onze klanten te bieden", aldus Daan Dijkhuizen, CEO van Topicus. "We delen dezelfde visie van innovatie en klantfocus. Samen kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn."

Er is ruimte in de financiële technologiebranche voor een nieuw soort leverancier. Veel financiële instellingen ervaren een compromis tussen moderne technologie en volwassen functionaliteit. Door de overname van cloud core banking provider Five Degrees, vestigt Topicus zich als FinTech-powerhouse die volledige FinTech-stacks aan haar klanten biedt. Klanten hoeven niet langer te kiezen tussen next-gen technologie en, voor hun dagelijkse werkzaamheden benodigde, business functionaliteiten.

"Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten een nog betere service bieden en onze gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve oplossingen versnellen."

Martijn Hohmann
CEO Five Degrees

Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de Topicus-familie. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten een nog betere service bieden en onze gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve oplossingen versnellen. Daarnaast versterken we onze positie op de core banking markt en breiden we uit in Europa, Noord-Amerika en Azië. We kijken ernaar uit om samen de toekomst van de financiële sector vorm te geven."

Willem Willemstein, partner en oprichter van Velocity Capital: "Velocity Capital Fintech Ventures is er trots op om Five Degrees in de afgelopen 12 jaar te hebben ondersteund door financiering en expertise te bieden om hen te laten ontwikkelen van start-up tot gevestigd bedrijf. Sinds de oprichting in 2011 heeft Five Degrees zich gevestigd als een succesvolle uitdager in de core banking. Ik ben verheugd om te zien dat Five Degrees deel uitmaakt van een bewezen, strategische partij zoals Topicus.com."

Over Five Degrees

Five Degrees, opgericht in 2011, is een toonaangevend FinTech-bedrijf dat moderne en flexibele bancaire oplossingen levert aan financiële instellingen over de hele wereld. De missie van het bedrijf is om banken in staat te stellen digitale transformatie te stimuleren en innovatieve en gepersonaliseerde bancaire ervaringen te bieden die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de klanten van vandaag. Het bedrijf heeft meer dan 150 medewerkers die werkzaam zijn vanuit kantoren in Nederland, IJsland en Portugal. Sinds de oprichting is het bedrijf significant aandeelhouder geweest van Velocity Capital Fintech Ventures.

Meer informatie is te vinden op de website: https://www.fivedegrees.com/

Meer informatie?

Neem contact op met Jamie

Contact persoon
Jamie Burink

Businessline manager Business Lending