Luister onze podcast: Hoe bereid je je voor op het nieuwe pensioenstelsel?

21 januari 2022 • 1 minuut lezen

Over minder dan vijf jaar gaat er een nieuw pensioenstelsel in. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over hun pensioen, maar tegelijkertijd is het pensioenbewustzijn laag. Dus is de vraag: hoe vergroten we het pensioenbewustzijn naar aanloop van de transitie naar het nieuwe stelsel?

De trend in CBS-cijfers is overduidelijk: we blijven niet meer ons hele leven trouw aan één werkgever. Slechts 1 op de 3 werknemers werkt 10 jaar of langer bij dezelfde baas. Intussen zet de tendens naar flexwerk steeds verder door én stijgt de levensverwachting. Dat vraagt om ingrijpende aanpassingen in onze oudedagsvoorziening. Mensen willen inzicht in hun financiën, ze maken zicht zorgen over hun pensioen, maar tegelijkertijd is het bewustzijn laag, een zorg voor later. Maar wat ala het dan te laat is?

In samenwerking met NRC, Hoogleraar Marike Knoef en Alfred Kool expert pensioencommunicatie maakten we een podcast over het verhogen van het pensioenbewustzijn. Luister hieronder de podcast: Hoe vergroot je het pensioenbewustzijn?

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over ons platform op de website van Topicus Pension & Wealth

Contact persoon
Frank Schooneveldt

Businessline Manager Pensioen & Vermogen