ParnasSys biedt betaalsysteem voor basisscholen met integratie Schoolkassa

27 juni 2019 • 2 minuten lezen

Deventer, 27 juni 2019 – ParnasSys, het meest gebruikte leerlingadministratiesysteem in het primair onderwijs, neemt betaalsysteem Schoolkassa over. Daarmee wordt het per 1 september 2019 voor basisscholen gemakkelijker om betalingen bij te houden. Ook voor ouders en verzorgers biedt het een functioneel voordeel, zij kunnen vanuit de oudercommunicatie-app van ParnasSys eenvoudig betalen met iDEAL.

De belangrijkste vooruitgang van de systeemintegratie is de digitalisering van betalingen via een modern betaalsysteem. Schoolkassa geeft scholen sneller inzicht in wie betaald heeft. Daarnaast maakt het systeem het gemakkelijker voor ouders om te betalen via iDEAL, door middel van een sms of e-mail en ze krijgen zelfs automatisch een herinnering. Bob Reijnders, verantwoordelijk voor de ouderpropositie bij ParnasSys: ‘Het innen van de ouderbijdrage en de kosten voor het schoolreisje, overblijfgeld of andere activiteiten kost basisscholen veel tijd. Ouders krijgen een brief mee naar huis en vergeten het geld over te maken of mee te nemen. Scholen houden de betalingen bij in een Excelsheet, moeten alles handmatig invoeren en herinneringen versturen. Dat kan niet meer in deze tijd. De software van Schoolkassa scheelt scholen veel werk en bovendien blijkt dat meer ouders de bijdrage ook daadwerkelijk betalen.’

Eén digitaal loket voor ouders en verzorgers

Aan het begin van schooljaar 2019-2020 is ook de koppeling tussen Schoolkassa en Parro, de oudercommunicatie-app van ParnasSys, gereed. Hiermee zet Parnassys in op één digitaal loket speciaal voor ouder en verzorger, waarin alle communicatie tussen hen en de school inzichtelijk wordt. Via Parro kunnen leerkrachten gesprekken inplannen, AVG-proof foto’s versturen en straks dus ook eenvoudig betaalopdrachten aanmaken en versturen via iDEAL. ‘Ons streven is dat iedere basisschool in de toekomst nog maar één kanaal heeft voor digitale communicatie met ouders. De integratie van Schoolkassa in onze Parro-module is daarvoor een eerste stap. Deze koppeling biedt de optimale gebruikerservaring, zowel voor scholen als ouders’, aldus Reijnders.

Meer informatie: https://www.parnassys.nl/schoolkassa

Over ParnasSys

ParnasSys is het meest gebruikte leerlingadministratie- en volgsysteem onder Nederlandse basisscholen. Met aanvullende modules als Parro, Ouderportaal en diverse koppelingen met partners binnen het primair onderwijs, helpt deze software basisscholen bij de communicatie voor leerkrachten en richting ouders. ParnasSys is een product van Topicus.

Meer informatie?

Kijk op de website van ParnasSys voor meer informatie over het platform of neem contact op met Bob Reijnders