Fuel the Future: TopiConf 2023!

29 juni 2023

We kijken terug op de meest onvergetelijke Topicus conferentie van het jaar: TopiConf 2023: Fuel the future! Alweer onze dertiende editie! Hét kennisevent voor en door Topicus medewerkers. De plek waar wij inspiratie opdoen.

Deze keer draaide TopiConf om vier onderscheidende thema's die de toekomst zullen bepalen:

Ten eerste, "van businesscase tot productvisie". We werden geïnspireerd door sprekers, zoals Martijn Verbraak, die vertelde hoe zij in recordtijd applicaties ontwikkelden om bij te dragen aan het Tijdelijk Noodfonds Energie. Martijn: “Het was erg gaaf iets te mogen vertellen over het project waar mijn collega's en ik aan gewerkt hebben. Vooral omdat het, gezien de looptijd, een vrij bijzonder project is dat ook voor anderen interessant kan zijn. Het project viel ook eigenlijk buiten het domein waar ik dagdagelijks in werk, maar waar andere Topicanen wel dagelijks mee in aanraking komen. En dan is het vooral nuttig om na de presentatie nog wat vragen en feedback te krijgen die eraan bij dragen dat we het de volgende keer nog beter kunnen doen.” En dat was nog maar het begin! We doken dieper in de slimme aansturing van ambulancezorg en lieten ons inspireren door de samenwerking tussen Topicus en rescuetrack, waarbij beslissingsondersteunende software werd ingezet om levens te redden. Martin van Buuren nam ons mee in de software en het proces hiervan.

Ten tweede, "van codeline tot architecture". We werden meegesleept naar de toekomst van computertechnologie met Bas Magré's presentatie over de opkomst van RISC-V, de nieuwe sensatie in computerarchitectuur. Daarnaast leerden we hoe we multi-architecture docker images konden creëren. Ted Roeloffzen nam ons mee in de geschiedenis van Semantic HTML en hoe dit bijdraagt aan een betere ontwikkelervaring. Dit was zijn 13e TopiConf.

“Deze editie was weer groter en weer beter en meer kennisdeling. TopiConf 2023 was geniaal, geweldig en awesome.’’

Ted

Ten derde, "van unit test tot datalek". We verfijnden onze vaardigheden in het stellen van de juiste vragen aan gebruikers, onder begeleiding van UX-onderzoekers Janneke en Roos. Gevolgd door Dennis' verhaal over de evolutie van testen, van het beperkte "hourglass" naar het robuuste "pyramid" model. 

En last but not least, "van persoonlijke groei tot organisatiegroei". We werden geïnspireerd door het krachtige verhaal van Nicole, een mantelzorger die haar persoonlijke ervaringen en drie belangrijkste lessen deelde.

Daarnaast was er ook tijd voor lichaam en geest. Zo kon je een yogalesje van Jasmijn volgen en een health check laten doen. We sloten de dag af met een spetterend optreden van onze enige echte Topicus band.

Check onze aftermovie hieronder voor een sfeerimpressie of bekijk de foto’s!

We kijken terug op een buitengewone ervaring op TopiConf 2023, waar we heel veel kennis en inspiratie hebben opgedaan voor de toekomst. Geïnspireerd geraakt? Bekijk alle mogelijkheden over werken bij Topicus op onze website!