Topicus ondersteunt Achmea Bank bij overname bancaire activiteiten a.s.r.

18 december 2019 • Gouda • 1 minuut lezen

Circa 125.000 klanten met een spaarrekening van a.s.r. bank zijn begin deze maand overgegaan naar Achmea Bank / Achmea Centraal Beheer. Het EuroPort+ platform van Topicus heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. De migratie is soepel verlopen en de spaarportefeuille van circa 125.000 klanten met een volume van 1,7 miljard euro is toegevoegd aan het cloudplatform van Topicus, waarvan Achmea al klant is.

De overname van de portefeuilles door Achmea Bank past bij de strategie van Achmea om verder te groeien met financiële producten en diensten voor nu en later. Er is voldaan aan alle voorwaarden die aan de overname zijn gesteld, zoals ontvangst van de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank en de instemming van medezeggenschap.

"Wij streven samen met Achmea naar een optimale dienstverlening aan de eindklant en geloven dat met behulp van ons EuroPort+ platform een belangrijke stap in de goede richting is gezet."

Frank Schooneveldt
Directeur Pensioen & Vermogen

Frank Schooneveldt, directeur van Topicus Pensioen & Vermogen: ‘Ik ben bijzonder trots dat wij als Topicus een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de soepele migratie van de a.s.r. spaarportefeuilles. Wij streven samen met Achmea naar een optimale dienstverlening aan de eindklant en geloven dat met behulp van ons EuroPort+ platform een belangrijke stap in de goede richting is gezet.'

Meer informatie?

Kijk op de website van Europort+ voor meer informatie over het platform of neem contact op met Frank Schooneveldt

Contact persoon
Frank Schooneveldt

Businessline Manager Pensioen & Vermogen