Van aanvraag tot hypotheek binnen één week

De stroom aan papierwerk van financiële instellingen moet worden ingeperkt. Dit betekent minder handmatige – en foutgevoelige – werkzaamheden en efficiëntere processen. De integratie van de documentenstroom met de administratie én een heldere workflow.

image

Het hele werkproces van hypotheekaanvragen geïntegreerd én geautomatiseerd

Het aanvragen van een hypotheek bestaat uit meerdere - vaak onoverzichtelijke - communicatielijnen en systemen. Er wordt gewerkt met verschillende - lokale - geldverstrekkers die op hun eigen manier een hypotheekofferte uitbrengen. Niet alleen zorgen de verschillende partijen (zoals bijvoorbeeld BKR) en systemen voor vertraging omdat deze onderling niet gekoppeld zijn, ook sluipen er hierdoor makkelijk fouten in het proces door bijvoorbeeld handmatig opvoeren of overtypen van papieren documenten. De aanvraag van een hypotheek kan daardoor oplopen tot wel drie maanden. Hoe kunnen we de hypotheekaanvraag voor koper, adviseur én geldverstrekker efficiënter maken, zodat de koper ook sneller weet waar hij/zij aan toe is?

Vraag aan Topicus?

Help ons bij het inrichten van het ultieme hypotheekproces, zodat een hypotheekaanvraag voor koper, adviseur én geldverstrekker efficiënter en sneller georganiseerd kan worden. Ontwikkel een systeem waarbij financiële dienstverleners automatisch, efficiënt en foutloos aanvragen kunnen doorvoeren en verwerken, zodat de koper sneller antwoord heeft op de vraag of hij/zij het huis kunnen kopen.

FORCE hypotheeksoftware

Een software-oplossing ontwikkeling die helpt bij het verhogen van de efficiency en klanttevredenheid. Sneller zekerheid bieden aan de klant door het automatiseren van processen en controles. 

Onze aanpak en oplossing

De eerste stap is om in overleg met de opdrachtgever te bepalen welke functionaliteiten er nog niet zijn, maar wel gewenst zijn. Dus welke functionaliteiten de nieuwe software nodig heeft. Welke stappen en controles moeten er geautomatiseerd worden? Met in ons achterhoofd dat we het product uiteindelijk breder in de markt konden aanbieden, zodat het door alle hypotheekverstrekkende partijen in Nederland gebruikt kan worden. De vereisten zijn in kaart gebracht via een analyse met gebruik van user stories. Na een jaar lang testen en stevige analyses hebben we de veelzijdige oplossing FORCE Productsuite gelanceerd en geïntegreerd in het bankenlandschap.

FORCE Productsuite is één platform dat geldverstrekkers ontzorgt bij het verstrekken en beheren van hypotheken. Een ‘common workspace’ waarbinnen alle betrokken partijen automatisch op de hoogte worden gebracht van mutaties en zelf ook nieuwe informatie kunnen aanvullen. Het platform richt zich niet alleen op het proces rondom de offerteaanvraag, maar op de totale levensloop van de hypotheek. Gedurende de looptijd van de hypotheek wordt de totale portefeuille beheerd, waaronder bijvoorbeeld de verwerking van declaraties uit het bouwdepot en aflossing op de hypotheek. En de koper? Die kan zelf inloggen en zien hoe de hypotheeksituatie ervoor staat, via het klantportaal.

Impact met IT

Een verbeterde architectuur van het hypotheekproces bij financiële instellingen. Het gehele werkproces van hypotheekaanvragen is nu geïntegreerd met Single Sign On én geautomatiseerd. Dit levert enorm veel tijdwinst en een flinke efficiencyslag op. De doorlooptijd van het totale hypotheekproces is met FORCE Productsuite verkort. Het is minder foutgevoelig en alle processtappen voldoen automatisch aan de laatste wet- en regelgeving. Als alle informatie binnen is, kan een hypotheekofferte zelfs binnen één dag geregeld worden. Het geeft de koper sneller antwoord, meer zekerheid en inzicht in de eigen hypotheeksituatie via het klantportaal. Momenteel werkt 60% van de Nederlandse markt met de FORCE producten.

  • 60% van de Nederlandse markt werkt met FORCE
  • Geheel geautomatiseerd hypotheekaanvraag-proces
  • Verhoogde efficiency
  • Verhoogde customer experience
Meer informatie over Hypotheken?

Kijk op de website van Hypotheken voor meer informatie of neem contact op met Clint van Haalen

Contact persoon
Clint van Haalen

Directeur divisie Finance