Meer individuele aandacht in het voortgezet onderwijs

Meerdere factoren zorgen voor minder effectieve tijd voor de docent. Somtoday draagt bij aan het verlagen van de werkdruk van docenten door administratieve lasten te verminderen. Hierdoor blijft er meer tijd over voor kwalitatieve lessen en inzicht in de ontwikkeling van de leerling.

image

Meer tijd voor les en meer individuele aandacht in het voortgezet onderwijs met Somtoday

Tegenwoordig moeten docenten in het Voortgezet Onderwijs enorm veel informatie registreren. Daar gaat veel waardevolle tijd in zitten. Naast deze algemene registratie-eis is er ook een enorm lerarentekort waardoor er nog meer druk op vo-docenten komt te liggen. Naast de verplichte leerlingadministratie zorgen ook bijkomende werkzaamheden, zoals het nakijken van huiswerk, - voor extra (tijds)druk. Dit allemaal bij elkaar zorgt voor minder effectieve tijd voor kwalitatieve lessen en individuele aandacht voor de leerlingen. Hoe kan IT ingezet worden om de werkdruk van de docenten, in deze tijd van het lerarentekort, te verlagen?

Vraag aan Topicus

Help ons met het vereenvoudigen en digitaliseren van onze leerlingadministratie, waardoor er minder handmatig werk voor de docenten overblijft en er tijd bespaard wordt. Zorg ervoor dat de informatie eenvoudig en snel geborgd kan worden, het systeem in de nodige inzichten van individuele ontwikkelingen van de leerlingen en KWT-management kan voorzien.

SomToday

Ruim 699.000 docenten, leerlingen, ouders en verzorgers profiteren van Somtoday.

Onze aanpak en oplossing

Deze school heeft drie locaties. Dat vraagt om een bredere aanpak, waarbij we alle locaties en de toekomstige gebruikers in kaart brengen. We starten met intakegesprekken op de verschillende scholen. Op deze manier krijgen we een beeld van welke personen op welke locaties welke software ondersteuning nodig hebben. Na een uitgebreide kennismaking en inventarisatie gaan we aan de slag met de persoonlijke invulling en implementatie van onze oplossing: Somtoday. Het leerlingvolgsysteem waarmee scholen eenvoudig leerlingen kunnen volgen, sturen en laten leren. Bijvoorbeeld in de vorm van individueel roosteren, aan- en afwezigheid registreren, rapporteren, huiswerk klaarzetten en het organiseren van keuzewerktijd.

Op basis van de technische intake, waarbij alle wensen en bestaande systemen in kaart zijn gebracht, ontwikkelen we een inkijkomgeving voor de scholen. Een proefomgeving op basis van eigen data waarmee we trainingen kunnen uitvoeren. Op deze manier leren de toekomstige gebruikers werken met de software. Daarna volgt de daadwerkelijke implementatie, waarbij we ook de koppeling maken met de huidige systemen zoals het roostersysteem en de koppeling met DUO. Als het systeem volledig geïntegreerd en gepersonaliseerd is, worden voor de livegang de overige doelgroepen en gebruikers zoals docenten getraind.

Impact met IT

De grootste impact is de tijdwinst. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor ruimte voor kwalitatief onderwijs. Daarnaast is er een beter inzicht in de individuele voortgang van leerlingen. Inmiddels maken er 242 scholen in het voortgezet onderwijs gebruik van Somtoday. Dat betekent dat ruim 699.000 docenten, leerlingen, ouders en verzorgers profiteren van de software.

Meer informatie?

Kijk op de website van Voortgezet Onderwijs voor meer informatie of neem contact op met Maaike Goemaat

Contact persoon
Maaike Goemaat

Sales en Marketing Manager