Topicus gaat partnership aan met Finbotx

09 december 2019 • Gouda • 2 minuten lezen

Topicus is voor de Pension & Wealth markt een partnership aangegaan met de fintech-onderneming Finbotx. Gezamenlijk stellen zij kwantitatieve oplossingen op het gebied van doelbeleggen en risicoprofilering beschikbaar aan gebruikers van het Topicus EuroPort+ platform. Beide partijen zullen nauw samenwerken om de opgeleverde aansluiting op het Topicus platform verder uit te breiden en te introduceren bij pensioeninstellingen, banken en verzekeraars die gebruik maken van Topicus EuroPort+.

De radicaal vernieuwende oplossingen van Finbotx draaien al op financiële planningssoftware als Figlo, Omniplan en Argeus (BE). Personal finance adviseurs kunnen met Finbotx op een eenvoudige manier wetenschappelijk verantwoorde scenarioplanning uitvoeren voor klanten.

"Als nichespeler geloven we erg in de kracht van samenwerken en voelen we ons verwant aan de Topicus filosofie van connected banking".

Bart Koolhaas
Directeur Finbotx

Bart Koolhaar (Finbotx): “Als nichespeler geloven we erg in de kracht van samenwerken en voelen we ons verwant aan de Topicus filosofie van ‘connected banking’. In onze partnership met Topicus Pension & Wealth versterken we elkaar door de stabiliteit, schaal en trackrecord van Topicus te combineren met de flexibele en innovatieve oplossingen van het relatief nieuwe Finbotx. Ook op productniveau vullen we elkaar goed aan: Topicus EuroPort+ is een stabiel en bewezen platform waarop onze functionaliteit maximaal tot zijn recht komt. Waar Topicus Pension & Wealth zorgt voor een zojuist mogelijke weergave van de feiten, koppelen wij hier geavanceerde toekomstgerichte scenario analyses aan. Op deze wijze kunnen we klanten echt het beste van twee werelden aanbieden.”  

Alex Timmermans (Topicus): “Wij bieden het bancaire fundament voor beleggen en sparen en willen daarin maximaal inpasbaar en ontsluitbaar zijn. Onze connected banking filosofie houdt in dat we constant op zoek zijn naar het aansluiten van functionaliteit waar eindklanten van financiële instellingen blij van worden. Finbotx biedt een soort bril waarmee naar de toekomst van individuele beleggingsportefeuilles gekeken kan worden. Zo ontstaat inzicht in risico’s bij verschillende scenario’s, en die bril past heel goed op Topicus EuroPort+.”

"Finbotx biedt een soort bril waarmee naar de toekomst van individuele beleggingsportefeuilles gekeken kan worden".

Alex Timmermans
Directeur Marketing & Business Development Pension & Wealth

Over Finbotx

Finbotx levert technologische oplossingen voor het realistisch kwantificeren en begrijpelijk communiceren van beleggingsrisico naar eindklanten. Door een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk creëren we hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde oplossingen met praktische toepasbaarheid welke via API’s ontsloten worden. Financiële dienstverleners en softwareontwikkelaars kunnen deze eenvoudig integreren om beleggingsrisico’s naar hun eindklanten te kwantificeren. www.finbotx.com

Meer informatie?

Kijk op de website van Europort+ voor meer informatie over het platform of neem contact op met Alex Timmermans