Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 19 april 2017

Zorg met sociale kracht!

Er moet iets veranderen in de (geestelijke) gezondheidszorg. Programma’s als ‘Verwarde Mensen’ van de NCRV maken pijnlijk duidelijk dat effectieve zorg lastig is geworden door bureaucratie. Patiënten en familie worden slecht gehoord, samenwerking is ver te zoeken en een op maat behandeling bieden is haast onmogelijk. Topicus Zorg wil deze trend doorbreken en patiënten en hun netwerk, zorgverleners, en financiers als team laten samenwerken.

Verbinding
Als hulpverlener, familielid, lotgenoot, docent of kennis zijn we altijd bereid om onze naasten in tijd van ziekte bij te staan. Daarbij heb je hulp nodig, maar de verbinding en de communicatie tussen verschillende zorgpartijen is te vaak niet goed geregeld. Technische of organisatorische zaken staan daardoor goede zorg in de weg. Dat mag niet gebeuren. Daarom willen wij bij Topicus Zorg met onze software het netwerk om en mét de patiënt verbinden, de juiste informatie op een veilige manier delen, de patiënt in zijn kracht zetten en zijn behandeling laten aansluiten bij persoonlijke voorkeuren. Techniek mag geen issue meer zijn, daarom verlichten we de administratieve last die te vaak kostbare tijd opeist.

Samenwerken
Ons doel is mensen in staat stellen écht samen zorg te verlenen. Want dat is nodig. Hoogleraar Psychiatrie Jim van Os vertelt in het dossier ‘Verwarde Mensen’: “Terug naar relaties met de mensen, terug naar kleinschaligheid, terug naar het serieus nemen van wat de familie en de patiënten zeggen, en terug naar het samenwerken in de wijk, met de huisarts erbij, en ook de mensen die gaan over wonen, werken, en veiligheid”. Dit is waar wij naartoe willen. Want juist nu, met de oneindige mogelijkheden van IT, is het delen van informatie en samenwerken makkelijker dan ooit. Wij zien IT dan ook als katalysator voor die nieuwe wereld.

Initiatieven
Samen verbreken we de schotten tussen zorgpartijen en rekenen we af met belemmerende bureaucratie. Wij maken platformen die verbinden, met de patiënt als middelpunt.

Met Kanta Messenger brengen we de patiënt op een laagdrempelige manier in contact met zijn community. Met behulp van ‘SamenKeuzesMaken’ (SKM) krijgt de patiënt in samenspraak met zijn behandelaar eenvoudig meer grip op zijn eigen behandeling. Via het VIP-verwijsportaal kan de huisarts zijn patiënt volgen terwijl deze onder behandeling is van een GGZ-instelling. Met ons Synaps EPD-platform verlichten we de administratieve last en registratiedruk voor zorgprofessionals binnen de GGZ, de Medisch Specialistische Zorg (MSZ), en de Geboortezorg. Binnen de Geboortezorg gaan we zelfs een stap verder! De gynaecoloog en verloskundige werken hier echt vanuit hetzelfde dossier.We nemen financiële onzekerheid weg door facturatie en declaratie te ondersteunen met o.a. CashCure (ziekenhuizen) en Calculus (huisartsen).

Technologie is vooruitgang
Onze innovatieve webtechnologie zet de patiënt op een prettige en verantwoorde manier aan het stuur van zijn zorgproces, met een hechte community dichtbij. Samen zijn we verantwoordelijk voor de gezondheidszorg, dus laten we die ingrijpend verbeteren. Zonder hinder van bureaucratie, met een centrale rol voor de patiënt en met de kennis en kunde van onze zorgverleners. Wij hebben er vertrouwen in dat we met onze innovatieve oplossingen een stuwende kracht kunnen zijn in de vooruitgang van de zorg.

Topicus Zorg is trots op de resultaten die zij met haar samenwerkingspartners bereiken. Mooi dat we samen met u de impact op de sector verder vergroten en in gezamenlijkheid de gezondheidssector socialer mogen maken!

Deel

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen