Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 24 januari 2017

Wise-r biedt leraren keuze in digitaal lesmateriaal

Noordhoff Uitgevers en Topicus Onderwijs, het bedrijf achter SOMtoday en ParnasSys, verbinden hun digitale omgevingen.

App Store Wise-r

Dit doen zij met Wise-r: de app store voor digitaal lesmateriaal verbonden aan SOMtoday en ParnasSys. Met Wise-r kunnen leraren gemakkelijk Noordhoff methodes uitproberen en gebruiken. Hiermee sluiten de online lesmethoden van Noordhoff Uitgevers en de elektronische leeromgevingen binnen Topicus beter op elkaar aan. Zo kunnen leraren eenvoudig een zichtzending (primair onderwijs) of beoordelingspakket (voortgezet onderwijs) aanvragen.

Eenvoud en gemak

Marcel Dol, manager E-publishing bij Noordhoff Uitgevers: ‘Door de verbinding met SOMtoday hoeven docenten aan het begin van het schooljaar binnen het online lesmateriaal geen klassen in te richten en de leerlingen in de juiste klas te plaatsen. Dit wordt automatisch gesynchroniseerd:  voor leraren zijn de klasgegevens uit SOMtoday automatisch zichtbaar in de online omgeving van Noordhoff Uitgevers. Bij de start van het schooljaar zitten alle leerlingen in de juiste klas en kunnen docenten en leerlingen direct aan de slag. Ook wijzigingen in het schooljaar worden automatisch gesynchroniseerd. Dat scheelt een hoop werk. In ParnasSys werkt het andersom: toetsresultaten van leerlingen worden automatisch in ParnasSys ingevoerd. In de toekomst is dat ook mogelijk in SOMtoday.’

Makkelijk lesmateriaal aanvragen

Op de SOMtoday startscherm (docentendashboard) kunnen leraren naar Wise-r en daar heel eenvoudig informatie en proeflicenties aanvragen. Bart Broekhuis, Business Line Manager SOMtoday en ParnasSys: ‘Wat we daarna mogelijk willen maken is dat leraren digitaal lesmateriaal voor leerlingen kunnen klaarzetten in de Elektronische Leeromgeving. Nu moeten zij vaak eerst verschillende handelingen verrichten voordat zij het online materiaal kunnen uitproberen, zoals bepaalde wachtwoorden invoeren. Dat hoeft straks niet meer. Wise-r wil ervoor zorgen dat docenten eenvoudig kunnen werken met digitaal lesmateriaal. ’

Na de NOT kunnen scholen die met ParnasSys of SOMtoday werken makkelijk proeflicenties, zichtzendingen en beoordelingspakketten van Noordhoff methodes via Wise-r bestellen. Voor het voortgezet onderwijs zijn dat eerst de methodes Nectar onderbouw (biologie), Stepping Stones onderbouw (Engels) en Pincode vmbo bovenbouw (economie). Voor het basisonderwijs zijn dit Wijzer!, Taal op maat en Spelling op maat.

Pilot

Pilotscholen werken al met koppelingen met zowel Parnassys als SOMtoday. Beide koppelingen worden gefaseerd uitgerold en komen binnenkort beschikbaar voor alle scholen die met deze systemen werken.

Deel

Meer weten?

Ga tijdens de NOT (van 24 t/m 28 januari) naar de stand van Topicus, hal 11, stand C.010 of naar de stand van Noordhoff Uitgevers, hal 9 stand A.090. De consultant van SOMtoday of ParnasSys helpt je graag verder. Je kunt meer lezen op www.wise-r.nl of op www.persoonlijk.noordhoff.nl.  

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen