Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 8 december 2016

Spelenderwijs leren sparen met Monli Kids

Hoe leer je kinderen slim omgaan met zakgeld? Een belangrijke, maar moeilijke vraag voor veel ouders. Daarom is er Monli Kids. Hiermee leren kinderen spelenderwijs spaardoelen stellen en bijhouden.

Een nieuwe doos Lego, een nieuwe fiets, felkleurige sportschoenen, kinderen willen van alles. Maar hoeveel dat kost en hoe ze aan dat geld komen is moeilijk te bevatten. Met de Monli Kids-app leren kinderen op een leuke, eenvoudige manier sparen voor hun droomaankopen.
Met de app beschik je over een digitale kluis, die je kan beveiligen met een ‘supergeheime code’. Je bepaalt als ouder wanneer je fictief spaargeld in de kluis stopt. Kinderen kunnen dit bedrag verdelen over hun verschillende spaardoelen. Heeft je kind een spaardoel gehaald? Dan kan je het product kopen met echt geld.

Toekomst

“Kinderen begrijpen met Monli Kids al vroeg de waarde van geld. Ze leren op jonge leeftijd dat je moet sparen voor de langere termijn. En ze zetten hun eerste stappen in online bankieren. Waardevolle lessen voor de toekomst’’, zegt Rob de Negro van Monli.
Goed spaargedrag wordt bovendien gestimuleerd. De Negro: “In de volgende versie verdienen kinderen punten waarmee ze bijvoorbeeld nieuwe achtergronden kunnen ‘kopen’. Ouders sparen voor korting op digitale leermodules.”

Monli

Monli Kids is één van de applicaties van Monli (Money and Living). Met de apps van Monli komen geldzaken tot leven. Zo heb jij zelf controle over belangrijke financiële momenten in het leven. In welke fase je ook zit. Of je nu slim wil omspringen met je eerste zakgeld, een helpende hand nodig hebt bij het kopen van een huis, of wil weten wat je besteedbaar inkomen is na je pensioen, Monli maakt het begrijpelijk en inzichtelijk. De basis van dit initiatief ligt bij technologiebedrijf Topicus. Topicus ontwikkelt vooruitstrevende digitale producten in de sectoren Zorg, Finance, Legal, Onderwijs en de gemeentelijke overheid.

Deel

Meer weten?

Wil jij jouw kinderen op een eenvoudige manier leren sparen? Download Monli Kids dan gratis in de Appstore of kijk voor meer informatie op www.monli.nl/kids.

Actueel

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen