Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 28 september 2017

Samenwerking Topicus Zorg en VZVZ

Topicus Zorg en VZVZ zijn een samenwerking aangegaan. Topicus Zorg gaat de (nieuwe) online portalen van VZVZ bouwen en beheren. Het gaat hier om de zogenaamde burgerportalen.

Het burgerportaal is een portaal voor de burger om te zien welke zorgverlener via het Landelijk Schakelpunt (LSP) haar gegevens (of die van haar kind) heeft opgevraagd en welke instelling de gegevens beschikbaar heeft gesteld. Het gaat dan bijvoorbeeld om gegevens als met welke instellingen en zorgverleners je te maken hebt gehad. Topicus Zorg geeft ook inhoud aan een aantal pilots waarbij burgers medische gegevens kunnen inzien.

Martin Wallink, Projectleider binnen Topicus geeft aan: “Nu tegenwoordig alle informatiepunten aan elkaar geknoopt zijn, is het belangrijk dat “de burger” het vertrouwen blijft behouden in haar zorgverlener. Het helpt daarbij dat je weet dat niet alle persoonlijke zorg informatie zomaar door iedereen ingezien kan worden. Bovendien is het wettelijk geregeld dat de burger dit inzicht moet kunnen krijgen. Het is altijd mogelijk om naar je huisarts (of andere zorgverleners) te stappen en te vragen om een overzicht met wie ze hun informatie gedeeld hebben, maar deze oplossing past natuurlijk veel beter bij het huidige tijdperk”.

Op dinsdag 19 september zetten directeur Topicus Hugo Brand (links op de foto) en directeur VZVZ Servicecentrum Rob de Back in Den Haag hun handtekening onder de overeenkomst tussen beide partijen. De twee directeuren schudden de hand op een vruchtbare samenwerking.

Deel

Contactpersoon:
Martin Wallink Projectleider martin.wallink@topicus.nl
Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Wallink

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen