Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 13 maart 2017

De route naar foutloze registraties

Het is een zonnige dag en we rijden op de Nederlandse snelweg. De vooruitzichten zijn goed, want we hebben vakantie en gaan op de bonnefooi richting onze zuiderburen. Wat is het toch heerlijk om ‘op goed geluk’ te vertrekken om aan het eind van de dag neer te strijken op een camping nabij een pittoresk Frans plaatsje. Dit gaat helemaal goed komen! En dan schiet er opeens een gedachte door mijn hoofd. In de GGZ doen wij (ongeveer) hetzelfde. Met de beste intenties starten we regelmatig nieuwe initiatieven en vol goede moed vertrekken we. Alleen komt het niet altijd goed.

Op de bonnefooi in de GGZ
Het zijn mooie en innovatieve tijden, maar een kanttekening is dat veel mensen in het veld al jaren niet precies weten waar ze aan toe zijn. Enige tijd geleden vertrok je op weg naar prestatiebekostiging. Onderweg bleken de (beleids)regels van de NZa echter niet altijd even helder en uitvoerbaar. En eenmaal aangekomen op bestemming moest je middels het zelfonderzoek cGGZ jouw omzet tot op detailniveau verantwoorden. Want was alles wel conform het normenkader van Zorgverzekeraars Nederland? Het gevolg was dat je registraties opnieuw moest uitvoeren of zelfs niet betaald kreeg voor wat je hebt gedaan. Dat is zonde en, vooral, onnodig.

 

‘First time right’ registreren
Recente transities en vergaande automatisering vragen extra verantwoording en brengen extra registratielast. Ze maken het voor jou als (regie)behandelaar complexer en arbeidsintensiever om de juiste registraties te doen. Maar er is een oplossing om de registratielast aanzienlijk te verminderen: het ‘first time right-principe’.  Hierbij helpt jouw EPD je bij het perfect invullen van de registratie. Het systeem ‘weet’ welke informatie jouw samenwerkingspartners nodig hebben, geeft automatisch meldingen van ontbrekende gegevens en denkt met je mee. Met behulp van ‘first time right’ leert iedereen op een simpele manier foutloos registreren. Het betekent wel jouw organisatie de informatiebehoefte van de partijen waarmee samengewerkt wordt helder moet hebben. Dit is geen makkelijke opgave in het complexe landschap van de GGZ.

 

De impact van Topicus Zorg
Om foutloos registreren in de GGZ mogelijk te maken kan slimme registratiesoftware helpen. Wij willen samen met partijen uit de GGZ software ontwikkelen die slim genoeg is om ervoor te zorgen dat je automatisch foutloos registreert en probleemloos zelfonderzoeken doorstaat. Als softwareontwikkelaar zijn wij actief in verschillende facetten van de gezondheidszorg. Onze systemen zijn opgebouwd uit losse modules en hebben gezamenlijk impact op meer dan 12 miljoen Nederlanders. Ons Synaps EPD voor de GGZ verifieert bijvoorbeeld elke registratie conform de meest actuele wet- en regelgeving. Jaarlijks implementeren wij de nieuwe regels van de NZa en laten wij onze module auditen (2017, ISAE 3000 assurance rapportage door Auditconnect). Met deze rapportage leveren wij een bijdrage aan de goedkeuring van jouw productie- en jaarcijfers richting de accountant en zorgverzekeraars.

 

Onze gezamenlijke uitdaging
Recent zijn wij een verkenning gestart om een structurele oplossing te ontwikkelen voor de volledige ondersteuning van het zelfonderzoek. Samen met jou kunnen we een structurele oplossing ontwikkelen voor de volledige ondersteuning van het zelfonderzoek. Belangrijke bevindingen kunnen verwerkt worden in een ‘zelfonderzoek-module’, die gekoppeld wordt aan het registratiesysteem. Hierdoor ontstaat een zeer nauwgezette first time right-werking en krijg je automatisch meldingen als je belangrijk registraties vergeet. Dit zal ervoor zorgen dat iedereen op den duur foutloos gaat registreren, het goedkeuren van de productie en jaarcijfers eenvoudiger wordt en er geen kostbare tijd meer verloren gaat aan correcties achteraf. Zo blijft onze reis in de GGZ nog steeds interessant, maar weet je in ieder geval dat jouw bestemming altijd goed is!

Treffen we jou ook op de route naar foutloze registraties?

 

Thijs Mollink
Informatieanalist GGZ & MSZ

Deel

Meer weten?

Voor meer informatie over volledige ondersteuning kun je contact opnemen met Thijs Mollink.

 

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen