Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik. Meer informatie
Accepteer
Weiger
loading...
Bezig met laden
Nieuws 10 augustus 2017

Nieuwe app moet voetwonden en amputaties voorkomen

Een nieuw ontwikkelde app moet het leven van 850.000 diabetespatiënten in Nederland zorgelozer maken. Diabetes kan bloedvaten beschadigen, waardoor zenuwen geen prikkels meer doorgeven en mensen geen pijn meer voelen. Dit leidt dikwijls tot moeilijk te genezen voetwonden. In het ergste geval vindt zelfs beenamputatie plaats. De nieuwe VIP App constateert afwijkingen voor voeten, die een pedicure direct kan melden aan een podotherapeut of medisch team.

Voetencentrum Wender en IT-dienstverlener Topicus ontwikkelden samen de VIP App, een nieuwe eHealthoplossing voor de diabetische voetzorg. Pedicures maken met de VIP App bij elk consult foto’s van de voeten en sturen deze door naar de podotherapeut. Ze kunnen met een ‘spoed-knop’ afwijkingen melden en extra controle door een therapeut of zelfs medische hulp aanvragen. De podotherapeut beoordeelt de foto’s en kan direct actie ondernemen waar nodig. Zo kunnen potentiële wonden in een vroeg stadium worden verholpen en infecties en complicaties worden voorkomen.

Intensievere samenwerking
Pedicures vervullen een centrale rol in deze nieuwe eHealthoplossing. “Zij zien patiënten regelmatig en kunnen voorkomen dat eelt- of drukplekken vroegtijdig uitgroeien tot wonden. Deze app verkort de lijn tussen hen en de podotherapeut. Een pedicure maakt namelijk foto’s en geeft een korte diagnose. Onze therapeuten krijgen vervolgens een melding, waarna zij na beoordeling direct kunnen ingrijpen. Daardoor ontstaat automatisch een overzichtelijk dossier. De ontwikkeling per patiënt kunnen we hiermee gemakkelijk bijhouden. Deze nieuwe functionaliteit werkt gemakkelijker en levert betere zorg voor de patiënt op”, benadrukt Michel Boerrigter, directeur Patiëntenzorg bij Voetencentrum Wender.

Over Voetencentrum Wender
Voetencentrum Wender is specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Met 750 pedicures, 65 podotherapeuten en 190 vestigingen in Noord-, Oost- en Midden-Nederland zijn zij hét aanspreekpunt voor duizenden patiënten met voetproblemen. Aandacht, kennis, ondernemingsdrang en innovatie vormen het DNA van de organisatie. De VIP App zal de voetzorg naar een hoger, toekomstbestendig niveau brengen.

 Over Topicus
Voetencentrum Wender sloeg de handen ineen met IT-dienstverlener Topicus, dat met meer dan 700 werknemers software ontwikkelt voor de sectoren Zorg, Finance, Onderwijs, Overheid, Legal en Security. De sleutel naar de beste gezondheidszorg ligt volgens Topicus in samenwerking. Daarom ontwikkelen zij eHealthoplossingen, waarmee zorgverleners, patiënten, zorginstellingen en mantelzorgers elkaars kracht kunnen benutten. Met verantwoorde informatiedeling en gebruiksvriendelijke systemen wordt de zorg beter, eenvoudiger en betaalbaarder. Topicus is ervan overtuigd dat de VIP App bijdraagt aan kwaliteitsverbetering van mensenlevens.

Deel

Contactpersoon:

Rosa Scherjon rosa@calculus.nl

Meer weten?

Voor meer informatie over de VIP app kunt u contact opnemen met Rosa Scherjon.

Actueel

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen