Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 20 juli 2017

Blog: Mijn Topicus avontuur

Afstuderen bij Topicus, is dat alleen voor softwareontwikkelaars? Zeker niet! Als communicatiestudent mocht ik het afgelopen half jaar onderzoek doen naar de interne organisatie-identiteit van Topicus. Een mooie manier om kennis te maken met de organisatie en haar eigenwijze cultuur.

Hoe het begon

Mijn Topicus avontuur begon in juli 2016, toen ik solliciteerde bij Topicus voor de bijbaan van Talent Sourcer. Al bij mijn eerste contact met Topicus werd duidelijk dat Topicus anders is dan andere organisaties. Met een heerlijke Topicus Gifkikker onder mijn arm liep ik na mijn sollicitatiegesprek de deur uit en een paar dagen later kreeg ik een telefoontje van recruiter Aard Knol dat ik was aangenomen. Het half jaar dat volgde, vloog voorbij met een gezellig teamuitje en een spetterend eindejaarsfeest. Toen het moment aanbrak dat ik moest afstuderen, wist ik zeker dat ik dit ook bij Topicus wilde doen.

Interne organisatie-identiteit

Het onderzoek naar de interne organisatie-identiteit was gericht op de kernwaarden van Topicus en bestond uit twee delen. Allereerst werd de identiteit volgens het bestuur en management gemeten, met behulp van diepte-interviews en een enquête. Daarna werd de identiteit gemeten onder 328 collega’s, om vervolgens de verschillen en overeenkomsten ik kaart te brengen. Als laatste schreef ik een intern communicatieadvies voor Topicus waarmee zij kunnen anticiperen op de resultaten.

Een hoop gezelligheid

Ik kreeg veel vrijheid om mijn opdracht zelfstandig op te pakken. Het was even wennen van flexibele schooldagen naar een 40-urige afstudeerweek, maar op deze manier leerde ik de organisatie en collega’s snel kennen. De medewerkers bij Topicus (ook wel Topicanen genoemd) zijn zeer toegankelijk en waren bereid om tijd vrij te maken voor mijn onderzoek. Ook door deel te nemen aan activiteiten als de Batavierenrace en het Topicus Voetbaltoernooi leerde ik veel nieuwe collega’s kennen. Bovendien zijn deze activiteiten ontzettend goed georganiseerd! Ik kan wel zeggen dat je best een beetje verwend wordt door Topicus.

Kennisdeling

Aan het einde van de afstudeerperiode presenteerde ik mijn bevindingen aan andere Topicanen, afstudeerders en stagiaires op het Topicus Studentencongres. Het studentencongres biedt afstudeerders en stagiaires een mooie kans om te oefenen voor hun eindpresentatie en elkaars werk te bekijken. Het is echt tof om te zien hoeveel verschillende disciplines bij Topicus terecht kunnen en wat voor gave applicaties zij ontwikkelen.

Aan de slag

Mijn afstudeerperiode was een hele leerzame en fijne tijd! Leuk om te vertellen: 17 juli ben ik gestart als interne communicatiemedewerker en ga ik aan de slag met mijn eigen advies! Mijn Topicus avontuur is dus nog niet voorbij…

Deel

Contactpersoon:
Meer weten?

Zoek je een leuke stage of afstudeeropdracht? Op www.werkenbijtopicus.nl vind je een overzicht.
Staat jouw stage of opdracht er niet bij, maar weet je zeker dat je bij ons past? Stuur dan een open sollicitatie.

 

Actueel

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen