Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 17 november 2017

Systeemkoppeling maakt declareren nog makkelijker

Het declaratieproces in de huisartsenpraktijk is complex en tijdrovend. Huisartsenpraktijk Heilaren uit Heeswijk-Dinther besteedt het daarom uit bij declaratiespecialist Calculus. Sinds Medicom een directe koppeling heeft gerealiseerd met VIPLive van Calculus, is het declareren een fluitje van een cent. Huisarts Tom Reith is enthousiast.

Omslachtige administratieve processen kosten de toch al zwaar belaste huisartsenpraktijk onnodig veel tijd. Tijd die huisartsen liever steken in hun patiënten. Daarom doet PharmaPartners Huisartsenzorg er alles aan om die processen te automatiseren en de gebruikers van Medicom te ontzorgen. Dat is ook de gedachte achter de samenwerking met Calculus. Dankzij een slimme koppeling kunnen de declaraties die klaargezet zijn in Medicom met een paar muisklikken ingediend en afgehandeld worden in VIPLive.

Tien minuten

In Heeswijk-Dinther namen ze de proef op de som en het werkt uitstekend, vertelt Tom Reith. “Eerst moest de assistente de bestanden downloaden uit Medicom en dan weer uploaden naar VIPLive, nu kan ze de bestanden direct vanuit Medicom doorzetten naar VIPLive. Als alles goed is ingeregeld, is dat zo’n tien minuten werk. Dat scheelt de assistente een uur of drie per maand!”

Aardig bedrag

Aanvankelijk was Reith sceptisch over het uitbesteden van het declaratieproces. “Ik vind eigenlijk dat declareren zo eenvoudig zou moeten zijn, dat je er geen tussenpersoon voor nodig hebt. Maar de werkelijkheid is anders. Je krijgt nu eenmaal afkeuringen waar je achteraan moet. En in de drukte van de praktijk schiet dat er wel eens bij in. Die paar euro, denk je dan. Maar al die ‘paar euro’s’ bij elkaar komen per jaar toch uit op een aardig bedrag.”

Win-win

Omdat de assistente die de declaraties en afkeuringen onder haar hoede had daar graag vanaf wilde, namen Reith en zijn collega’s contact op met Calculus. “Zij brachten in kaart wat er de afgelopen 12 maanden aan geld was blijven liggen. Van dat bedrag bleken we het declaratieproces onder te kunnen brengen bij Calculus, zodat onze assistente tijd overhield voor andere, zorggerelateerde taken.” Een win-win dus, voor de huisartsen, de assistente én de patiënten. Een bijkomend voordeel is volgens Reith dat hij dankzij het financiële jaaroverzicht in VIPLive meer inzicht heeft in de financiële situatie van de praktijk.

Deel

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Calculus? Neem dan contact op met Joppe van der Reijden of Rosa Scherjon.

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen