Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 26 januari 2017

Huis gekocht? Weet wat je te wachten staat

Een huis is misschien wel de belangrijkste en meest ingrijpende aankoop van je leven. Waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe regel je alles slim? De WoonTodo-app van Monli is jouw persoonlijke assistent.

Overload

Als je aan je nieuwe huis denkt dan denk je aan die fantastische keuken, de gezellige tuin en de relaxte bank waar je nu al op wilt zitten. Logisch. Maar hoe zit het met een notariële akte? En wat staat er eigenlijk in het bouwkundig rapport? Welke verzekeringen moeten geregeld worden? Wat heb je precies nodig bij het klussen? En heb je alle adressen voor de verhuiskaarten al? Met zo’n stortvloed aan informatie en verantwoordelijkheden raak je gemakkelijk de draad kwijt. Maar dat hoeft niet meer met de WoonTodo-app van Monli. De app neemt je bij de hand en loodst je door de verhuizing.

Checklist

De app geeft je een checklist van alle belangrijke zaken vanaf het moment dat je een huis hebt gekocht. Van het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst en het aanbetalen van de bankgarantie tot het regelen van gas, water en licht en het kiezen van vloerbedekking. Bovendien krijg je uitgebreid inzicht in moeilijke begrippen.

Paula Hijlkema en haar vriend Aard kenden de begrippen wel. Toch was de WoonTodo-app onmisbaar na de koop van hun huis. “Er zijn altijd zaken die je vergeet. Dat kunnen dingen rond je hypotheek zijn, maar bijvoorbeeld ook dat je lampen moet kopen om ’s avonds te kunnen klussen’’, zegt Hijlkema. “WoonTodo gaf ons een heel compleet overzicht, in chronologische volgorde. Zo wisten we wat wanneer belangrijk was om te regelen.’’ Bovendien voorkwam de app miscommunicatie, die gemakkelijk ontstaat. “We hebben beide een baan en weinig tijd. Het is makkelijk om zaken langs elkaar heen te regelen. Met WoonTodo hadden we een leidraad. Wat was gebeurd, was afgevinkt. Zo wisten we allebei waar we aan toe waren. Dat scheelde een hoop stress.’’

Monli

De WoonTodo-app is een product van Monli (Money and Living) vindt dat geld inzichtelijk en begrijpelijk moet zijn voor iedereen. Daarom ontwikkelt Monli digitale oplossingen waarmee je belangrijke financiële momenten in het leven zélf aankunt. Of je nu oud of jong bent, kenner of leek. Zo helpt WoonTodo je na het kopen van een huis, helpt de Monli Kids-app kinderen spelenderwijs verantwoord omgaan met hun zakgeld, krijg je met Monli Pensioen op een gemakkelijke manier inzicht in je netto besteedbaar inkomen na je werkzame leven en bespaart Monli Hypotheken je op je advieskosten en in de aanvraag van je hypotheek. Zo brengen zij voor elke doelgroep geldzaken tot leven.

Probeer het gratis

Staat er bij jou een belangrijke financiële beslissing op de agenda, of wil je gewoon meer weten over de oplossingen van Monli? Kijk dan op onze website of download een van de  de gratis Monli apps.

Deel

Actueel

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen