Topicus maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met ons cookie gebruik.
Meer informatie

loading...
Bezig met laden
Nieuws 29 september 2017

Eerste koppelsysteem met digitaal ingediende zaak

Instrumenti is het eerste systeem waarmee met succes een zaak is ingediend bij Het Aansluitpunt van de Rechtspraak. Dirkzwager advocaten en notarissen bracht de eerste zaak aan via het systeem van Topicus. Een historische dag voor het programma KEI en voor de invoer van digitaal procederen in Nederland.

Kwaliteit en Innovatie Rechtspraak

Dirkzwager is één van de eerste advocatenkantoren in Nederland die deze maand starten met digitaal procederen als onderdeel van het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Vanaf 1 september zijn advocaten verplicht digitaal te procederen in de arrondissementen Gelderland en Utrecht. Dat kan via het webportaal Mijn Rechtspraak of via een systeemkoppeling dat het advocatenkantoor direct koppelt met het systeem van de rechtspraak.

Digitaal procederen

Eén van die nieuwe systeemkoppelingen is Instrumenti. Het is ontwikkeld door IT-bedrijf Topicus en Silex, een samenwerkingsverband van twintig advocatenkantoren, waaronder Dirkzwager. Instrumenti is een gebruiksvriendelijk en veilig platform dat het kantoorsysteem direct koppelt met De Rechtspraak. Met Instrumenti kunnen advocatenkantoren hun procespraktijk optimaal organiseren en heeft iedere advocaat altijd overzicht over alle lopende zaken en termijnen. Medewerkers kunnen samen werken aan de voorbereiding van een zaak en dankzij notificaties kunnen gebruikers optimaal informatie uitwisselen met kantoorgenoten, hun cliënt of de rechtspraak.

De juiste ondersteuning

De invoering van digitaal procederen startte in september met handelsvorderingen boven € 25.000. Daarna volgen onder andere gefaseerd kanton-, bestuurs-, ontslag- en hoger beroepzaken. Digitaal procederen zal dus stap voor stap z’n intrede krijgen in de Nederlandse samenleving.

Dit is een belangrijk moment voor advocatenkantoren om te bepalen hoe zij digitaal willen gaan procederen. Deze strategische keuze zal ook de dienstverlening beter maken. “We hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt met de advocatuur om van Instrumenti vanaf dag één een prettig systeem te maken voor digitaal procederen. We verheugen ons op de voortzetting van de samenwerking om de voordelen van digitalisering naar zowel de advocaat als bij de cliënt te brengen”, verklaart Topicus-directeur Michiel Schipper.

Deel

Contactpersoon:
David Jonckheer Business Development Manager david.jonckheer@topicus.nl 06 - 41 31 11 67
Meer weten?

Voor meer informatie over digitaal procederen via Instrumenti kunt u contact opnemen met David Jonckheer of Michiel Schipper.

Nieuwsbrief

Bel me terug

Bel me terug
Bezig met versturen