Topicus en Cloudwise nemen privacyzorgen weg

28 januari 2020 • 1 minuut lezen

COOL platform van Cloudwise gekoppeld met ParnasSys en Somtoday

Het COOL platform van Cloudwise werkt al met ParnasSys en Somtoday. Door de koppeling kunnen er op dit moment onder andere leerlinggegevens en groepsindelingen gesynchroniseerd worden vanuit ParnasSys en Somtoday met het COOL platform. Deze gegevens worden ook gebruikt om Office365 en G Suite accounts aan te maken. Dit betekent dat wanneer je in ParnasSys of Somtoday wijzigingen maakt in een groep deze gegevens automatisch worden doorgevoerd in het leerportaal. Zo blijven de gegevens overal gelijk en besparen gebruikers tijd.

“Bij Cloudwise werken we al jaren aan oplossingen die de inzet van ICT in het onderwijs makkelijker maakt. Samen met Topicus zorgen we ervoor dat scholen minder tijd kwijt zijn aan administratie en meer kunnen focussen op waar het echt om gaat: goed onderwijs geven.” -​ Huig Ouwehand, directeur Cloudwise –

Grip op privacy en veiligheid

Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen onverminderd door. Er wordt gestart met een koppeling voor het aan- en afmelden van medewerkers bij onderwijsinstellingen, gevoed vanuit een HR-pakket. Hierdoor hoeven zij zich geen zorgen meer te maken of een medewerker wel of geen rechtmatige toegang krijgt tot bepaalde systemen en informatie. Zo wordt voorkomen dat bijvoorbeeld een oud-medewerker nog bij privacygevoelige informatie kan komen, terwijl diegene al uit dienst is gemeld in het HR-pakket. Deze koppeling wordt beschikbaar gesteld in het nieuwe schooljaar 2019/2020.

Officiële bekendmaking samenwerking op NOT 2019

De samenwerking tussen Topicus en Cloudwise wordt officieel bekend gemaakt op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2019 in de Jaarbeurs Utrecht, van 22 tot en met 26 januari 2019.

Meer informatie?

Kijk op de website van Onderwijs voor meer informatie of neem contact op met Dirk Jan Timmer