Pitch: minder snel naar bijzonder beheer, dankzij blockchain

03 june 2019 • Deventer • 2 minuten lezen

Fyndoo heeft bij de NBA een oplossing gepitcht die de accountant helpt voorkomen dat een ondernemer bij de Bijzonder Beheer-afdeling van de bank komt. Ons idee? Een blockchain-toepassing die monitoring van financieringsconvenanten mogelijk maakt.

Als ondernemer maak je afspraken met de bank over je financiering. Bijvoorbeeld dat je solvabiliteit aan bepaalde eisen dient te voldoen, en dat je tweemaal per jaar een lijst opstuurt van al je klanten en hun betalingskwaliteit. Echter: houdt je je niet aan de afspraken of voldoen je financiën niet aan de gemaakte afspraken? Dan kom je al snel bij de afdeling ‘Bijzonder beheer’ van de bank terecht.

Gelijk actie bij nalatigheid dankzij accountant tools

Door de accountant tools en de mogelijkheid te geven deze afspraken voor de ondernemer te monitoren, kan er veel eerder actie worden ondernomen wanneer afspraken met de bank dreigen te worden gebroken. Zo gaan er minder ondernemers naar ‘Bijzonder beheer’, worden ondernemers ontzorgd en komt het verlagen we de drempels die zakelijk financieren met zich meebrengen. 

Met actuele gegevens financieringsafspraken monitoren

Dankzij blockchaintechnologie is het mogelijk financieringscontracten te modelleren als smart contracts en ze daarmee ook uitwisselbaar maken. Dat betekent dat een ondernemer eenvoudig, en gestructureerd, zijn financieringsafspraken met de accountant kan delen. Dit stelt de accountant in staat dienstverlening te bieden op basis van deze informatie, zoals monitoring van de afspraken. Omdat de accountant beschikt over veel actuelere gegevens van de onderneming dan de bank doet, kan de accountant pro-actief dienstverlening bieden om financieringsafspraken in het belang van de ondernemer te monitoren. Zo komt de ondernemer minder snel in de problemen bij de bank. 

Dit pitchten wij recent in het kader van het Open Podium van de NBA. Benieuwd naar meer? Bekijk de video van de pitch hier.

Meer informatie?

Kijk op de website van Fyndoo voor meer informatie over het platform of neem contact op met Jamie Burink

Contact persoon
Jamie Burink

Businessline manager Business Lending