Online seminar

Het nieuwe pensioenstelsel, hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste veranderingen van dit pensioenakkoord? En wat zijn de gevolgen voor de pensioenfondsen? Topicus deelt haar kennis over dit vraagstuk.

Online seminar gemist?

Op dinsdag 12 oktober organiseerde RTLZ in samenwerking met Topicus een seminar over de toekomst van ons pensioen. Het seminar is met name interessant voor professionals: bestuurders van pensioenfondsen, uitvoerders en beleggers. Een avond waarop het nieuwe pensioenstelsel centraal staat. Wat zijn de ins en outs van de nieuwe pensioenwet, met welke regelingen krijgen we te maken en welke keuzes komen daarbij kijken? Kortom: hoe krijgen we (meer) grip op onze financiële toekomst? Relevante informatie én inspiratie voor professionals uit de pensioenwereld. Bekijk hieronder de samenvatting.

Liever direct het hele online seminar terugkijken? Klik dan hier.

Gasten in het seminar

Joanne Kellermann was van 2007 tot 2014 directielid van De Nederlandse Bank (DNB). In die functie was zij verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de expertisecentra van DNB. Na haar vertrek bij de bank werd ze bestuurder bij de Single Resolution Board in Brussel. Momenteel is Joanne voorzitter bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Willem Noordman, hoofdonderhandelaar pensioenen FNV, is een ervaren bestuurslid met een bewezen geschiedenis in financiële functies. Hij is bekwaam binnen non-profitorganisaties, vakbonden en pensioenfondsen. Een professional met een Post Master van Universiteit Nyenrode op het gebeid van pensioenen.

Frank Verkade is sinds 1998 actief in de financiële dienstverlening. In 2018 start hij als Director Product Management & Delivery bij Topicus Pension & Wealth. Met zijn diepgaande inhoudelijke kennis op het vlak van vermogensopbouw en uitgebreide ervaring met integratie van solutions binnen de complexe systeemlandschappen en processen van financiële dienstverleners, werkt hij dagelijks met de klanten en specialisten van Topicus om hét platform voor pensioen & vermogen verder uit te bouwen.

Luister ook onze podcast: Hoe bereid je je voor op het nieuwe pensioenstelsel?

Over minder dan vijf jaar gaat er een nieuw pensioenstelsel in. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over hun pensioen, maar tegelijkertijd is het pensioenbewustzijn laag. Dus is de vraag: hoe vergroten we het pensioenbewustzijn naar aanloop van de transitie naar het nieuwe stelsel?

Case: ABN AMRO stapt over op pensioenplatform van Topicus

" Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten dat je met Topicus niet alleen softwarebouwers in huis haalt, maar tegelijkertijd ook ervaren consultants waarmee je kan sparren en zo kan profiteren van jarenlange ervaring om bedrijfsprocessen te optimaliseren."

Lees meer

Neem contact met ons op

Heeft u uitdagingen om het nieuwe pensioenstelsel te implementeren binnen uw organisatie? Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden die Topicus kan bieden.

Voor - en achternaam *

E-mailadres en telefoonnummer *

logo

Bedankt voor je interesse!

Bedankt voor je interesse, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over ons platform op de website van Topicus Pension & Wealth

Contact persoon
Frank Schooneveldt

Businessline Manager Pensioen & Vermogen